Tarih: 16.02.2016 14:06

Türk Ocakları anayasa komisyonu kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

Ülke ve kent gündemine dair önemli çalışmalar yapan, Kuva-yi Milliye ruhu taşıyan vatansever herkesi bir araya getiren Türk Ocakları’nda, 10 Ocak tarihinde ikinci kez görev alan başkan Yücel Alpay Demir ve yeni yönetimi, çalışmalara ara vermeden başladı. Ocak üyelerinden oluşan ‘Hars Heyeti’ önceki gün şube binasında düzenledikleri ilk toplantıda önemli kararlar aldı.

STK’LAR BİLGİLENDİRİLECEK
İlk toplantıda gündeme alınan yapılması düşünülen yeni anayasayla ilgili komisyon kurulmasına karar verildi. Prof. Dr. Harun Demirkaya başkanlığında kurulan komisyonda akademisyen ve hukukçular da görev yapacak. Komisyon, anayasanın tamamı üzerinde durmayacak, anayasanın olmazsa olmazlarının nedenlerini ve anayasa olmaması gerekenler üzerine sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmeyi amaçlıyor.

AYLIK DÜZENLİ TOPLANACAK
Başkanlığına Halil Özcan’ın getirildiği heyet, aylık düzenli yapacağı toplantılarda yerel ve genel siyasette görülen aksaklıklara çözüm önerilerinde bulunacak. Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, "Hars heyeti bizim ufkumuzu genişletecek. Hepsi birbirinden kıymetli gerçek vatansever aydınlarımız devletimizin dirliği ve milletimizin birliği için gayret ve çaba içerisinde olacaklar" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —