Tarih: 27.02.2013 09:52

Türk Metal’den BMC işçilerine destek

Facebook Twitter Linked-in

İşçiler üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'nın öncülüğünde dün İstanbul Levent'te holding önünde toplandı. Yaklaşık 3 bin işçinin katıldığı eylem mitinge dönüştü. Eyleme Türk Metal Sendikası Genel Bakşanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'ta katılarak işçilere destek verdi. Türk Metal Sendikası'nın Gebze Dilovası, Gebze 1 No'lu şubesi ve Çayırova şubeleri yaklaşık bin işçi ile eyleme Gebze'den destek vermek için İstanbul'a yürüdü.

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak konuşmasında, "Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Uzun bir yoldan geldiniz. İşinize, işyerinize, ekmeğinize sahip çıkmak için, alın terinizin karşılığını almak için günlerdir yılmadan, bıkmadan yürüdünüz. Yağmura, kara, soğuğa direndiniz. Haysiyetiniz için mücadele verdiniz. Bu barışçı ve görkemli eyleminizle Türkiye’ye örnek oldunuz. Sorunlarla boğuşan, hakkı verilmeyen Türk işçisinin sesi oldunuz. Sizleri kutluyorum. Hepinizin tek tek alınlarından öpüyorum" diye konuştu.  Eyleme destek veren Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şube Başkanı Uysal Altundağ ise, "BMC'nin mağdur emekçilerine Gebze bölgesinden 3 şubemiz ile destek verdik. Genel başkanımız binlerce metal işçisinin düşüncesini dile getirdi.

 

Bizlerin hislerine tercüman oldu ve bu konuda söylenecek herşeyi söyledi. anda, her emek mücadelesine binlerce Gebzeli emekçi kardeşimizle katılmaya devam edeceğiz. Türk Metal Sendikası tüm emek hareketi için tek umuttur." Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —