Tarih: 28.08.2014 12:55

Türk Metal’de 20 madde geçti

Facebook Twitter Linked-in

Ülke çapında 100 bin ilimizde ise 18 bin işçiyi ilgilendiren görüşmede 20 idari madde geçti.Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında metal işkolunda çalışan 100 bine yakın metal işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri önceki gün başladı.

 

Toplu sözleşme ilimizde ise 18 bin işçiyi ilgilendiriyor. İstanbul’da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası merkezinde ilk oturum için bir araya gelen taraflar; görüşmelerin ülke sanayine, çalışanlara ve işverenlere hayırlı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu.Tarafların sözleşme sürecine yönelik iyi dileklerini açıklamasından sonra, Türk Metal Sendikası’nın MESS Yönetimi’ne sunmuş olduğu teklif üzerinden maddelerin görüşmesine geçildi.Yapılan ilk oturum sonucunda ilk bölümden 20 idari madde Türk Metal’in önerdiği şekliyle kabul edildi. Grup toplu iş sözleşmesinin ikinci oturumu için, taraflar 17 Eylül tarihinde yine İstanbul’da bir araya gelecek.

 

2014-2016 yılları arasında geçerli olacak toplu sözleşme öncesinde bir taslak hazırlayan Türk Metal Sendikası ücret artışlarında, ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için enflasyon, üçüncü 6 ay için enflasyon artı 2 puan ve dördüncü ay için enflasyon artışı talebinde bulunmuştu. Taslak sosyal yardımlarda ise birinci yıl için yüzde 20, ikinci yıl için enflasyon artı 2 puan artışını içeriyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —