Tarih: 28.02.2019 13:26

Türk Kızılayına gönüllü dopingi

Facebook Twitter Linked-in

"Bir kan bir candır"

Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bozhalil, "Bir kan bir candır. Bana da bağışlayan vatandaşlarımıza da lazım olabilir. Gönüllülerimiz ve Kızılay İl Gençlik Kollarının yardımları neticesinde Erzurum'da kan ihtiyacının yüzde 90'ını karşılar hale geldik. Bundan dolayı gururluyuz. Benzer kampanyalar yapacağız. Vatandaşlarımızdan kan bağışına ihtimam göstermelerini istirham ediyoruz." dedi.

Genç Kızılay Erzurum Başkanı Kerem Bozhalil (24) de kan stoklarındaki düşüş sebebiyle bu ay Havuzbaşı'nda gönüllülerle başlattıkları kampanyaya atıfta bulunarak, 5 günde 300'ün üzerinde kan bağışına ulaştıklarını söyledi.

Kampanya ile kan bağışında artış sağladıklarına dikkati çeken Bozhalil, "Havuzbaşı semtinde günlük ortalama 25-30 arası kan alımı yapılırken şu an ortalamamızı 75-80 üniteye çıkardık. Bu artışta eksi 15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında gönüllülerimizin gösterdiği olağanüstü çabanın etkisi büyük." açıklamasında bulundu.

Kerem Bozhalil, bir kişinin yaptığı kan bağışının 3 kişinin hayatını kurtardığına işaret ederek, "Genç öğrencilere bize katıldıkları zaman vicdani olarak çok rahatlayacaklarını söylemek istiyorum, gençler Türk Kızılayı gönüllüsü olsun." ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü Başkanı Muhammet Tamer Alak (22) ise insanlık adına bir şeyler yapabilmek için Türk Kızılayı gönüllüsü olduğunu söyleyerek, "Kan bağışı noktasında aile ortamı var. Herkes burada birbirine yardımcı olmaya çalışıyor." diye konuştu.

Alak, Türk Kızılayında gönüllü olarak faaliyetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —