Tarih: 07.04.2016 12:53

Türk işadamlarına çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Işık, "Arzumuz şu, özellikle ABD ağı olan firmaların Türkiye'de daha fazla yatırım yapması. İnovasyon çok önemli ama onu da ancak Ar-Ge ile yapabiliyorsunuz. Millet olarak bireysel yetenekte çok iyiyiz ama takım oyunu oynamayı çok beceremiyoruz. Bireysel yetenek bu çağda çok önemli, gerekli fakat yeterli değil. Eğer biz Türkiye'ye takım oyunu oynama yeteneğini kazandırabilirsek, o zaman hiçbir şeyden korkmamıza gerek yok" dedi.

TÜRKİYE CİDDİ SIÇRAMA KAYDETTİ
Türkiye'de yerli üretim ve niteliğinin artmasına, ülkenin daha yüksek katma değerli ürün üretmesine odaklandıklarının altını çizen Işık, şunları dile getirdi: "Türkiye bu açıdan son yıllarda çok ciddi bir gelişme ve sıçrama kaydetti. Ama bu bizim için yeterli değil. Katma değeri, niteliği daha yüksek ürün üretmek ve sürdürülebilirliği sağlamak zorundayız. Bu noktada daha çok Ar-Ge'ye dayalı, yenilikçi ve yeşil ürünlere yoğunlaşmak durumundayız. Türkiye'nin Ar-Ge, inovasyon yeteneğini ve kapasitesini arttırmaya, bunun sonucunda da ortaya çıkan ürünlerin ticarileştirilmesi için çalışıyoruz." 

'DESTEK VE TEŞVİKLERİMİZİ TAKİP EDİN'
Fikri Işık, marka ve tasarımın önemine dikkati çekerek, "1 kilogram Türk gömleğini 26 dolara ihraç ediyoruz, İtalyan gömleğinin fiyatı ise 98 dolar. Aynı fabrikadan çıkıyor, aradaki fark marka ve tasarım. Biz kendi markamıza ve tasarım kabiliyetimize yatırım yaptığımız ölçüde aradaki farkı kapatacağız. Sizden ricam, destek ve teşviklerimizi elektronik ortamda takip edin" dedi. 

'BU TRENİ KAÇIRMAYACAĞIZ'
Yerli otomobil projesi hakkında da bilgi veren Işık, şunları kaydetti: "Ford ilk ürettiği araçlardan birini, Sultan Abdülhamit'e hediye ediyor. Fakat Abdülhamit hediyeyi geri gönderiyor ve 1894 yılında yerli otomobil yapılması için TÜLOMSAŞ fabrikasının kuruması talimatını veriyor. Şimdi biz hükümet olarak bir Türk otomobil yapmak için ciddi gayret gösteriyoruz. Hükümet olarak ilk defa böyle bir iradeyi ortaya koyduk ve ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu noktada marka oluşturmak Türkiye için çok önemli. Otomobil teknolojisi çok hızlı değişiyor, dijital teknolojiler ağırlığını artırırken mekanik aksamın katma değeri her geçen gün azalıyor. İnşallah bu defa başaracağız, çünkü bu defa hükümet olarak projenin tam olarak arkasında duruyoruz. Bundan önce trenleri kaçırdık ama bu defa kaçırmayacağız."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —