Tarih: 23.04.2012 16:43

Türk evinde Japon misafirler!

Facebook Twitter Linked-in

 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, ülkeler arasında dostluk köprülerinin kurulmasını da etki ediyor. Bu yıl ise dördüncünü Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ile dünyaya da Kocaeli’nden barış ve kardeşlik mesajları yolluyor. Büyükşehir’in davetiyle kentimize gelen 41 ülkeden 1000 çocuk Türk ailelerinin evinde misafir edilerek, Türk kültürünü ve misafirperverliğini yakından tanıyor. Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği Büyükşehir’in kentimize davet ettiği 41 ülkeden 1000 çocuk Türk ailelerinin evinde misafir edilerek, Türk kültürünü ve misafirperverliğini yakından tanıyor. Kardeşliğin ve sevginin tohumları Kocaeli’nde atılıyor.

 

 

 

İSLAM AİLESİNİN MİSAFİRİ 

 

 

 

Kardeşliğin ve sevginin tohumlarının atıldığı Çocuk Festivali’ne katılan Japonya’nın Hamamatsu şehrinden Matsushita Waka ve Totoyama Mio da Türk ailelerinin evinde misafir edilen 1000 çocuktan sadece ikisi. Onlar, iki kardeş olan Hızırreis İlköğretim Okulu 4-A ve 7-C sınıfı öğrencilerinden Kerim İslam ve Elanur İslam’ın evinde misafir ediliyor.  Japon çocuklar, farklı bir kültürü tanımanın ve Türk kardeşler edinmenin çok ayrıcalıklı olduğunu söylüyor.

 

 

 

DÖKME FAVORİLERİ

 

 

Japon misafirler, Türk aileyle dilleri ayrı olsa da duygularla anlaşıyor. Kendi ülkelerinde de sabahın erken saatlerinde kalkan çocuklar, Türk aileyle de saat 9.00 gibi kahvaltı sofrasına oturuyor. Kahvaltıda salam, sosis, mantar ve patates kızartması yiyen çocuklar, peynir, zeytin gibi kendi ülkelerinde görmeye alışık olmadıkları Türklere özgü yiyecekleri ise pek tercih etmiyor. Türk lezzetlerinden hamurla yapılan dökme ise çocukların favorisi olmuş. Evin annesi Nagihan İslam da bu nedenle çocuklara evlerinde kaldıkları hergün bol bol dökme yapıyor. Yemek konusunda biraz çekingen davranan çocuklar, balığı ise çok seviyor. Karadenizli olan aile de çocuklara bol bol hamsili pilav, tavada balık yapıyor. Çocuklar ara öğünlerde ise  meyve yemeyi tercih ediyor.

 

 

 

TÜRK KARDEŞLERİYLE TÜRK OYUNLAR

 

 

Japon çocuklar evde ise Türk arkadaşlarıyla bol bol oyun oynayarak vakit geçiriyor. Türk kardeşleriyle birlikte kızma birader, satranç, dokuz taş gibi Türk oyunlarıyla eğleniyor. Bu oyunları oldukça seven çocuklar, ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına da öğreteceklerini ve orada da oynamaya devam edeceklerini söylüyor.

 

 

 

KOCAELİ’NİN GÜZELLİKLERİNİ FOTOĞRAFLIYORLAR

 

 

 

Japon çocuklar, ayrıca Türk çizgi filmlerini, renkli Türk masal kitaplarını da çok beğenmiş. Türk kardeşleriyle birlikte sık sık Türk kanallarını izlemeyi de ihmal etmiyorlar. Onlar için birer gezgin demek yanlış olmaz. Türk aileleri ile birlikte hergün Kocaeli’nin farklı bir güzelliğini keşfe çıkıyor. Sekapark’a, Eşme’ye ve Sapanca Gölü’ne giden çocuklar, ülkelerinde ailelerine de gösterebilmek onlarla tekrar Kocaeli’nin güzelliklerini birlikte görmeye gelebilmek için bol bol Kocaeli’nden fotoğraflar çekiyor. Kocaeli’nin tarihi sokaklarını ve evlerini de gören çocuklar, Türk mimarisinin yanında özellikle Sekapark’taki lalelere de hayranlıklarını gizleyemiyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —