• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Türk bayrağını çalan Rum'un babası Kıbrıslı Türklerden özür diledi

KKTC'de Akdoğan köyündeki Dr. Fazıl Küçük İlkokulundan Türk bayrağı ile Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın fotoğrafını çalan Rum gencin babası, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya özür mektubu yolladı.

DÜNYA 17.09.2019 07:37:00 0
Türk bayrağını çalan Rum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazimağusa'ya bağlı Akdoğan köyündeki Dr. Fazıl Küçük İlkokulundan Türk Bayrağı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın fotoğrafını alıp kaçan 16 yaşındaki Rum Savvas Koulendoru'nun babası, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mektup yazarak, özür diledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklama göre, Koulendoru'nun babası, Akıncı'ya gönderdiği mektubunda büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, tüm Kıbrıslı Türklerden özür dilediğini belirtti.

Mektupta, "Şiddetle kınadığımız 16 yaşındaki oğlumuzun düşüncesiz davranışlarının sonuçlarına duyduğumuz üzücü pişmanlığımızı ifade ediyoruz." ifadesi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı'ya özür mektubuyla birlikte, Türk Bayrağı ile Denktaş'ın fotoğrafını da gönderen baba, "Sizi temin ediyorum ki, oğlum yapmış olduğu yanlışı anlamıştır, pişman olmuştur ve bunun tekrarı olmayacaktır." diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Mektupta, "Sizin aracılığınızla hem kendim, hem oğlum ve de tüm ailemiz, bu davranışlardan dolayı haklı olarak üzüntü, öfke ve hayal kırıklığı hisseden herkesten içtenlikle özür dileriz." diyen aile, Akıncı'dan özürlerinin Kıbrıs Türk toplumuna iletilmesini rica etti.

Özür mektubu, Türk Bayrağı ve Denktaş'ın fotoğrafı Rum gencin aile yakınları tarafından bugün Cumhurbaşkanı Akıncı'ya verildi.

Cumhurbaşkanlığı'na gelen aile yakınlarına, olayın Akdoğan'daki bir dini ayin sırasında yaşanması nedeniyle Din İşleri Başkanı Talip Atalay ve Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi Koordinatörü Salpy Eskidjian eşlik etti.

Mektubun verildiği görüşmede İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi Eş Başkanı Meltem Onurkan Samani de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk Bayrağı ve merhum Denktaş'ın fotoğrafını teslim etmek üzere Dr. Fazıl Küçük İlkokulu Müdürü Sözer Karamehmet'i yarın saat 10.00'da kabul edecek.

Akdoğan'daki bayrak krizi

KKTC'nin izniyle 8 Eylül'de Akdoğan köyünde bulunan Panagia Kilisesi'nde Rumlarca düzenlenen ayine katılan Savvas Koulendoru isimli Rum provokatör, kilisenin yakınındaki Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti bayrağını ve okul koridorunda bulunan cam dolap içerisindeki Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın fotoğrafını çalmıştı.

KKTC Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın failinin Koulendoru olduğunun tespit edildiği ve hakkında tutuklama emrinin çıkarıldığı belirtilmişti. Açıklamada, KKTC makamlarının Birleşmiş Milletler Barış Gücü nezdinde bir girişimde bulunarak, çalınan Türkiye bayrağı ve Denktaş'ın fotoğrafının KKTC'ye ivedilikle iade edilmesi talebinde bulunulduğu bildirilmişti.

KKTC yönetimi, ayrıca, Koulendoru'nun iadesini de talep etmişti.

(AA)

Hırdavat dükkanı alev topuna döndü, ekipler seferber oldu

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2 (İlk yarı)

BM Genel Serkteri Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"

Sivas’ta trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Hakkari’de ’torbacı’ operasyonu

Galatasaray’da 2 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

Joao Pereira: "Daha iyi sonuçlar almamız gerekiyordu"

Radomir Djalovic: "Oyuncularım sahaya karakterlerini koydular"

Osmaniye’de kümeslerden tavuk çalan zanlı tutuklandı

Malatya’da zincirleme kaza: 2 yaralı

İhlas Vakfı Kütahya Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

Çorum’da 266 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 1 gözaltı

Patnos’ta hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Güllü’nün eski patronu Ferdi Aydın: "Şahitlerin hepsi annesini öldürmek için kiralık katil aradığını söylüyor"

İsrail’in Hamas’ın üst düzey komutanı Saad’ı hedef aldığı saldırıda can kaybı 4’e yükseldi

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Corendon Alanyaspor: 0 (Maç sonucu)

Şehit yakınları ve gaziler umreye gönderildi

Kartepe beyaza büründü, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Hakkari’de 2 firari hükümlü yakalandı

Trendyol 1. Lig: Serikspor: 0 - Manisa Futbol Kulübü: 1

Amasyaspor’da yönetim genel kurul kararı aldı

Karaman’da yaban keçisi avlayan şahıslara 954 bin 208 lira ceza

TFF 3. Lig: Karşıyaka: 3 - Bornova 1877: 1

MTÜ’de öğrencilerden anlamlı etkinlik

Mehmet Altıparmak: "Hakem formsuzdu ve kötü maç yönetti"

Emniyetten edebiyata: Emekli polisten ikinci şiir kitabı

Dilovası faciasında iddianame hazırlandı: Sanıklar ’olası kast’la yargılanıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.