• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

'Turizmin başkenti' Antalya'da yapılan Kovid-19 aşısı 1 milyon dozu aştı

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, 1 milyon 7 bin 920 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulanarak, hedef nüfusun yüzde 73,2'sinin aşılanması sağlandı.

GÜNDEM 1.06.2021 12:34:00 0

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya'da aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Tüm aile hekimliklerinde, kamu ve özel hastanelerde oluşturulan aşı odalarında, vatandaşların güvenli şekilde taleplerine göre BioNTech ya da Sinovac aşısı olması sağlanıyor.

Sağlıkçılar, huzurevi ve bakımevi sakinleri ve çalışanları, 55 yaş üzeri nüfus ve eşleri, öğretmenler, polis ve jandarma, adliye mensupları ve çalışanları, gazeteciler, kronik hastalığı olanlar ve sağlıkçıların eşlerinin yanı sıra turizm çalışanlarına da aşıları hızla uygulanıyor.

Aşılamada öncelik sırası gelmesine rağmen olmayanların bilinçlendirilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan aşı ikna ekipleri de çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Çeşitli nedenlerle aşı yaptırmayan kişilere telefonla ulaşan ikna ekipleri, vatandaşlara aşının gerekliliğini ve kişiyi hastalığın ağır seyrinden nasıl koruduğunu anlatıyor. Ekipler, ikna olmayanları evinde, serasında, tarlasında da ziyaret ederek tereddütlerini gideriyor.

"Kapanma sürecini aşılama için avantaja çevirdik"

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, AA muhabirine, kentin yüz bin nüfusta görülen vaka sayısı sıralamasının, tedbirlerin, vakalara ve temaslılara verilen birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin daha etkin ve başarılı uygulandığını gösterdiğini söyledi.

Bu başarıda vatandaşların tedbirlere uyumunun da önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Hülür, şunları kaydetti:

"Alınan tedbirler kadar aşı çalışmalarının da hastalığın seyrinde ve vaka sayılarının düşmesinde çok olumlu katkıları var. İlimizde bu kapanma sürecini aşılama çalışmaları açışından da avantaja çevirdik. Bu süreçte de aşılama çalışmalarımız hız kesmeden başarılı bir şekilde devam etti. Şu ana kadar toplam 1 milyon 7 bin 920 doz aşı yapıldı. Aşı hakkı tanımlanan grubun, yani hedef nüfusun yüzde 73,2'sinin birinci doz aşısı, yüzde 53'nün ikinci doz aşısı yapıldı."

Antalya'da sağlık çalışanlarının yüzde 87,8'inin, 65 yaş üstünün yüzde 85,88'inin, huzurevi ve özel bakımevindeki vatandaşların yüzde 81,6'sının aşılandığını belirten Hülür, 50-64 yaş aralığının yüzde 67,74'ünün, sağlık çalışanlarının eşlerinin yüzde 50,79'unun aşı yaptırdığını anlattı.

Hülür, ikna ekibinin de aşı hakkı tanımlanan ancak yaptırmak istemeyen birçok kişiyi ikna ettiğini ve aşılanmasını sağladığını, salgın kurallarına uyulması halinde kentin risk tablosunun kısa sürede "mavi"ye döneceğini aktardı.

"Aşılama hem sağlığımız hem ekonomi için önemli"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut da Avrupa'nın aşıyla birlikte "yeşil bölge" olarak kullandıkları alanlar oluşturduğuna dikkati çekti.

Aşılamanın hızla devam ettiğini belirten Turgut, "Biz de Türkiye olarak bu yeşil bölgeleri oluşturduğumuzda hem tüm ekonomiye hem sağlığımıza hem de turizme olumlu etkileri olacaktır. Kendi aramızdaki istatistiğe göre, turizm sektörü çalışanlarının yüzde 60-70'inin aşılanmış olduğu görünüyor. Bu çok iyi bir durum." dedi.

Avrupa'nın aşı olan turistlere, uluslararası seyahat yapıp döndükten sonra karantina uygulamama kararı olduğunu hatırlatan Turgut, "Bu karar bizim için çok olumlu ama bunun hızlı bir şekilde ülkeler arasındaki anlaşmalarla acil olarak teyit edilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

 AA

Kars’ın "Yerli Penguenleri" görev başında

Antalya’da beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki hastanın karaciğeri bağışlandı

Türkiye karavan sektöründe yeni dönem: 2035 yol haritası hazırlanıyor

Bursa’da minibüs yangını: BUSKİ Ekipleri yangının büyümesini önledi

Medeniyetler beşiği Harput’ta bahar havası

Bursa’nın asırlık lezzetlerine Osmangazi’de yolculuk yaptılar

MATSO’nun yeni hizmet binası için arsa protokolü

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor 47. randevuda

Mersin’de Türk Sanat Müziği ‘Fasl-ı Konser’le buluştu

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde

Zeytinburnu’nda çatısı çöken bina havadan görüntülendi

Nilüfer Belediyespor, Beykoz deplasmanından zaferle döndü

İki ülke sınırında balık avı

Kahverengi kokarca kışlak mücadelesi sürüyor

Yuvasına kavuşan depremzede vatandaş, "Bakanımız Murat Kurum gibi şantiye şefine can kurban"

Palandöken’de sezona "merhaba" diyerek yeni sezon açılışı yapıldı

Şırnak’ta engellilere yardım eli

Bilecik’te 2 aydır süren içme suyu krizi çözüldü

MediaMarkt yılın son mağazasını Antalya’da açtı

Bilecik’te genç basketbolculardan il birinciliği

Bilecik köy yollarında asfalt mesaisi

Cizre’de açıköğretim sınavları öncesi koordinasyon toplantısı

Bilecik’te karate spor okullarında yoğun tempo

Ceza yiyen sürücüler tepki göserdi: "Haftada 3 gün ceza yiyoruz"

Kocaeli’de kayıp eşyalar "Alo 153" ile sahiplerini bekliyor

Vali Çiçek’ten Yahyalı ziyareti

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Şehit yakınları ve gaziler için Ebru Sanatı kursu

Rektör Prof. Dr. Alcı: "Üniversitemizin hedefleri için el ele gönül gönüle yekvücut olacağız"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.