Tarih: 10.06.2016 09:56

Turizmciler 9 günlük tatil kararını değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlar Kurulu kararı ile Ramazan Bayramı'nın 9 gün tatil ilan edilmesini turizmciler buruk sevinçle karşıladı.

TÜRSAB Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, tatilin uzatılmasının olumlu olduğunu, ancak tam etki yaratması için daha erken açıklanması gerektiğini söyledi.

"HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ.."
Çiçek şöyle konuştu: "Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizme mutlaka olumlu etkisi olacaktır. Devlet memurları, kamu çalışanları tatil için bir fırsat yaratmaya çalışacaktır. Daha erken açıklanması beklentiyi artırırdı. Hükümetten beklentimiz bu tür kararların erken verilmesi.

Böylece tatil düşünenler ile otelcilerimiz fırsatları daha iyi değerlendirebilecektir. Türk tatilcisi büyük oranda zaten kararını vermiştir. İkinci kez tatil yapmak isteyenler bayramda iyi fiyatlarla olanak olursa tatili düşünür. Yurt dışından beklenen talep yetersiz. Doluluklar istediğimiz düzeyde değil. Fiyatlar zaten düşük seyrediyor. Dolaysıyla mevcut fiyatların daha altına gidiş olası görülmüyor."

"ÖNCE GÜVENLİK"
TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de, güvenlik ve huzur ortamının sağlanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Turizme elbette olumlu katkı sağlar. Ama her gün sürpriz güvenlik sorunları yaşamazsak. Umarız huzurlu bir bayram olur ki ,insanlar tatili kullanmaya fırsat bulsun. Ülkemizde olduğu gibi insanlar da stres içinde. Bombalar patladığında Türk tüketici de tedirgin oluyor. Güvenli ve huzurlu ortam sağlandığında turizme olumlu yansımaları da olur. Bu ortamı sağlamak da hepimizin görevi, bu nedenle hepimiz de destek vermeliyiz. Uzunca bir tatile hepimizin ihtiyacı var."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —