• BIST 100

    16182,28%-2,43
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,48% -0,90
  • GRAM ALTIN

    7627,43% 2,59
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Turizmci Zafer Süral: "İsteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı şikayetçi oldum"

Turizmci Zafer Süral: "İsteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı şikayetçi oldum"

ASAYİŞ 6.12.2025 14:06:18 0
Turizmci Zafer Süral:
Antalya’nın Manavgat Belediyesi’ne yönelik ’yolsuzluk’ ve ’rüşvet’ soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara’nın’da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu, 41 sanığın yargılandığı ilk duruşma tamamlandı. 4 gün süren duruşma sonucunda tutuklu sanıklardan Niyazi Nefi Kara’nın Özel Kalem Müdürü Buğlem Şahbaz, Manavgat Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Hüseyin Keçer ile eski İmar Müdürü Zafer Keçer tahliye edildi.
Manavgat Belediyesi’ne yönelik ’yolsuzluk’ ve ’rüşvet’ soruşturması çerçevesinde davanın ilk duruşması Manavgat 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Aralık Salı günü başladı. 4 gün süren duruşmaların son gününde savunma yapmayan sanıkların savunmaları tamamlandı. Duruşmada ifade veren şikayetçi turizmci Zafer Süral, geçen yıl Eylül ayında lojman inşaatı için belediyeye başvuru yaptığını belirterek, "Savcılık bu durumu belediyeye sorduğunda belediyeden Aralık ayında başvuru yapıldığına dair yazı iletilmiş. Benim elimde 25 Eylül’de başvuru yaptığıma dair belge var. Bunun dosyaya konuşmasını istiyorum" diyerek başvuru evrakını mahkeme başkanına verdi.
Projeye ait evrakları tamamlayıp başvuru yaptıktan sonra günlerce belediyeden yanıt alamadığını anlatan Zafer Süral, dosyasının durumunu sormak için belediyeyi aradığında kendisine başkan yardımcısı Sıla Ceyhan Berkaya ile görüşmesinin söylendiğini aktardı. Sıla Ceyhan Berkaya’nın kendisine Demir Demir’le görüşmesi için telefonunun gönderdiğini anlatan Zafer Süral şunları söyledi: "Demir Demir’le AKM’de 2 defa görüştük. 2’nci görüşmemizde yanında Hüseyin Cem Gül’de vardı. Bana seçim döneminden Antalya’da yerel bir televizyon kanalı olan Kanal V’ye borçları olduğunu, bu borcu ödemem gerektiğini söylediler. Kanal V’nin sahibiyle görüştüm, 2 taksitte 6 milyon 600 bin lira ödedim. Sonrasında projem onaylandı."
Lojmanı için ruhsatın onaylanmasının ardından elektrik ve su aboneliği belediyeden almam gereken evraklar için kendisine dosyada eksikler olduğunun söylendiğini aktaran Süral, kendisini konuyu Demir Demir’e söylediğini belirterek ifadesine şöyle devam etti: "Demir Demir birkaç gün sonra beni aradı. Sanık Hüseyin Cem Gül’ün inşaat işini Mehmet Ali Fansa’ya verilmesini istediğini söyledi. Mehmet Ali Fansa bana metrekare için bin 325 lira fiyat verdi. Bende bu fiyatın çok olduğunu metrekare için bin 200 lira fiyat aldığımı söyledim. Mehmet Ali Fansa bana ‘75 lirasının gideceği yeri biliyorsun’ dedi. Bunun üzerine işi ona vermek zorunda kaldım."
Lojman inşaatıyla ilgili ince işçiliği Cengiz Coşar’a vermek istediğini kendisine ‘Belediye ile anlaş’ dediğini belirten Zafer Süral, anlaşmanın olması üzerine o işi de Cengiz Coşar’a verdiğini aktardı. Bir süre sonra Demir Demir’in kendisini aradığını söyleyen Zafer Süral, "Benden, CHP Genel Merkezi için 200 bin Avro istedi. Bende kendisine zaten yeteri kadar para verdiğimi ve paramın olmadığını söyledim. Bana ‘senin yerine ben vereyim, sen kredi çektiğinde verirsin’ dedi. Kredi çektiğim zaman 200 bin Avro’yu verdim" diye konuştu.
Niyazi Nefi Kara, oğlu A.Ç.K. işadamı Kadirhan Berber’le birlikte Demir Demir’İn ofisinde bir görüşme yaptıklarını ve verdiği paraları tek tek söylediğini anlatan Zafer Süral, "Niyazi Nefi Kara, bana ‘hiç haberim yok. Zaten Hüseyin Cem Gül 2 aydır belediyeye uğramıyor’ dedi. Bu sırada oğlu A.Ç.K. ise Hüseyin Cem Gül’ün aracına dinleme cihazı koyduğunu, telefonuna bir uygulama yüklediğini yaptığı her şeyi haftalık olarak aldıklarını söyledi" dedi. O toplantıda Kanal V’ye ödenen para için Niyazi Nefi Kara’ya ‘bu paradan da mı haberin yoktu?’ dediğimde ‘Ondan sonradan haberim oldu’ dedi" diye anlattı.
İfadesinin tamamlanmasının ardından mahkeme başkanının neden daha önceden savcılığa başvurmadığını sorması üzerine işlerinin batacağını düşünerek korktuğunu söyleyen Zafer Süral, "Hüseyin Cem Gül, bana telefonunun Whatsapp uygulamasında Manavgat’ta bildiği koca koca otelcilerin kendisine işlerini yapmak için nasıl yalvardıklarını gösterdi. Kızılot tarafında bir otelcinin inşaatının Hüseyin Cem Gül’ün söylediği firmaya verilmemesi üzerine işinin durduğunu firma sahibinin Niyazi Nefi Kara’ya haber göndermesi üzerine Kara’nın da ‘Manavgat’ta bir otelde eksik olsun’ dediğini daha sonra duyduğunu belirten Süral, "İşlerimiz çok kötüye gidecekti. Daha sonra bana 3 tane halk plajı yaptırdılar. Ardından eski dönemleri de kapsayacak şekilde 150 milyon lira ceza kestiler. Baktım ki, bu isteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı. Şikayetçi oldum" dedi.
Sanıkların tahliye ve beraatlarını istediği duruşmada ifadelerin tamamlanmasından sonra savcı tutuklu sanıklardan Buğlem Şahbaz ve Hüseyin Keçer’in tahliye edilmesini, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanıklardan Buğlem Şahbaz, Zafer Keçer ve Hüseyin Keçer’in tahliyesine, Niyazi Nefi Kara, Hüseyin Cem Gül, Mehmet Engin Tüter, Sıla Ceyhan Berkaya, Mehmet Tosak ve Mesut Kara’nın tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmanın 27 Ocak 2026 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Kandil ve Özel Günlerde Ne Dağıtılır? Kapsamlı Hayır Lokması Dağıtım Rehberi

Darıca’ya Dev Yatırım: Spor Köyü İçin İmzalar Ankara’da Atılıyor!

Gaziantep’te Ceza Yargılaması Süreçleri: Haklar, Sorumluluklar ve Savunma Stratejileri

Gebze Belediyesi Ampute Futbol, Türkiye Kupası’nda Yoluna Devam Ediyor

Darıca’da ramazan bereketi sokaklara taşıyor

“Bir Şehir Bir Sofra” üniversite öğrencilerini ağırladı

AKRA Gran Fondo Antalya’da pedallar ‘Yeşil Gelecek’ için dönecek

Çayırova Belediyesi, deplasmandan kazanarak döndü

Gebze ulaşımına Büyükşehir imzası

Ramazan, Gebze’de çocukların neşesiyle renkleniyor

İstanbul'un Hurdacısı: Güvenilir Hurda Alım Hizmetiniz

Askıda Pide Değil, " Dost Meclisi " Seferberliği

Türk Çam Balı Premium Lige Yükseliyor: 24 Aylık Ar-Ge Hamlesi Başlıyo

Gebzeli Gazeteci Ofisini Dünyaya Taşıdı: Dijital Göçebe Rehberi Yayında

GEBZE’DEN GAZZE’YE YARDIM TIRI

392 can, 1 Mart'ın yıl dönümünde dualarla anıldı

STK’ları Buluşturan İftar Gebze’de Gerçekleşti

Başkan Kocaman, Muhtarlarla İftar Sofrasında Buluştu

Büyükşehir, “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor

Vali Aktaş, Kocaelispor – Beşiktaş Karşılaşmasını İzledi

Sabiha Gökçen’e Hat 200 çözümü

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILACAK

KARMEK Mutfağında Ramazan Mesaisi

Üsküdar Faciası, şehrimizin hafızasında derin bir yaradır

Gebze Sanat Galerisi’nde Sonbahar ve Kış Temalı Resim Sergisi

Büyükşehir’in cenaze hizmetleri Diyanet TV’de

Ramazan Sokağı’na Yoğun İlgi

Omuz Kırığı Ameliyatı

Diş İmplantı Neden Tercih Edilir?

Gömlek Şişirme Ütü Robotu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.