'Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz'

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, "Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz. Ülkemize her tür turist geliyor. 'Ucuz turist' algısı var ama öyle bir durum yok." dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, , Türkiye'nin dünya turizmi açısından çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısının da kayda değer artış gösterdiğine dikkati çeken Bağlıkaya, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasının ardından oluşan boşluğun bir şekilde doldurulacağını, bunu kimin doldurduğunun değil, Türkiye'ye turistin gelmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

Bağlıkaya, "Her şey dahil sistemi ile işletilen otellere gelen turistlerin Türkiye'ye çok fazla gelir bırakmadığı, otel dışına dahi çıkmadan ülkelerine geri döndükleri" yönündeki eleştirilere ilişkin, şöyle konuştu:

"Turistin iyisi, kötüsü, ucuzu, pahalısı olmaz. Ülkemize her tür turist geliyor. Geceliği 700-1000 dolar olan otelde de turist var, geceliği 30 dolar olan otelde de turist var. Dünyanın her yerinde de bu böyle. 'Ucuz turist' algısı var ama öyle bir durum yok. Kitle turizminde bütün ülkelerin fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. 8-10 milyon turist geliyorsa ülkenize belki fiyata bakarsınız ama 50 milyon turist gelecek 50 milyonu da zengin olacak. Böyle bir durum yok. Varsa öyle bir zengin turist kim alıyor bilmiyorum."

"Turistin para harcayacağı yerlerin olması lazım"

Her türlü maddi durumdaki turistin Türkiye'ye gelerek tatillerini burada geçirdiğine dikkati çeken Bağlıkaya, "Türkiye'ye zengin de turist geliyor, orta halli de turist geliyor. Önemli olan da o turistin Türkiye'ye geliyor olması. Önce yataklarımız dolacak, oteller dolacak ondan sonra fiyatlar artacak. Otellerimizi doldurmadan fiyat artırma gibi bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

Bağlıkaya, fiyatların artması için yapılması gereken birçok şeyin olduğuna işaret ederek, "Yani zengin turisti getirmek için 'yurt dışında sadece reklam yapalım' diye bir şey yok. Burada o zengin turistin para harcayacağı yerlerin olması lazım. Başka kriterler de devreye giriyor, bu konuda da daha fazla çalışmamız lazım." ifadesini kullandı.

AA



GAİN Medya’ya operasyon: 3 kişi gözaltına alındı

İzmirli avukat, dolandırıcılık şebekesinin kurbanı oldu

Köyde kurulan tesisle kurutulan cennet hurmaları Almanya’ya ihraç edildi

Kuraklıkla mücadele eden İzmir’de yeni 15 sondaj kuyusu

Bayburt’ta yerli ve milli ürünler sergilendi

Büyükçekmece’de çocuklar Yerli Malı Şenliği’nde buluştu

Diyarbakır HAK-İŞ ve Öz Sağlık İş, Aküzüm öncülüğünde toplandı

İzmir’de yeni yıl öncesi kaçak alkol operasyonu

Gaziantep’te kaçak akaryakıt ve sigara operasyonu: 6 gözaltı

Edirne’de sahte 50 levalar esnafı zor durumda bırakıyor

Kırklareli’nde su ürünleri denetimi

Elazığ’da buzlanma zincirleme kazaya neden oldu: 6 araç birbirine girdi

Yüksekova’da buz sarkıtları bir metreyi geçti

Burdur’da tefecilik operasyonu: 3 gözaltı

KARDEMİR’de 200 yeni işçi alınacak

Kendisini döven komşusunu vurup tutuklandı: "Gururuma yediremedim, vurdum"

Rektör Kırışık’tan Dünya Türk Dili Ailesi Günü mesajı

Samsun’da gençler teknolojiyle iş hayatına hazırlanıyor

Köşk’te üreticiye tüplü incir fidanı desteği

İspir’de firari FETÖ üyesi yakalandı

Aranan 101 kişi yakalandı 29’u tutuklandı

Taksicilerden vefa...Ölen muhabbet kuşları için mini mezar yaptılar

Düzce’de uyuşturucu satıcısı 3 kişi tutuklandı

Mersin’de Çocuk Meclisi üyeleri sertifikalarını Başkan Seçer’den aldı

Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.