Tarih: 11.10.2012 09:31

Tunceli'ye Alevi polis istedi!

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in çıkışı tartışılırken Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'dan da çarpıcı açıklamalar geldi...

 

BÜROKRAT PROFİLİ DEĞİŞTİ: Bölgede yönetici profili değişti. Yönetici konumundaki insanlar artık hislerini saklamadan halkla yaklaşıyor. Bu, devletin halkla yakınlaşması için önemli bir engeli kaldırdı. Bu, bürokrasiye sivil düşüncenin hakim olmasıdır. Bu değişimi daha çok göreceğiz. Emniyet müdürleri veya personeli kapı kapı dolaşıyor. 155'i arayanların çoğunu müdürler bizzat arıyor ve 'Talebiniz yerine geldi mi?' diye soruyor. 

 

'ALEVİLİĞİN BAŞKENTİ': Aleviler konusundaki duruşumuzu ayarladım. Aleviliğin başkenti sayılan Tunceli'de halkımıza yakın hizmetimizi devam ettiriyoruz. Geçmiş müdürler de halkla yakınlaşmak istemişlerdir. Fakat bugün daha rahat bir ortam var. 'Görevimden alınırım' endişesi duyulmuyor. 

 

ESKİLER OTORİTE İÇİN GELİRDİ: Doğu ve Güneydoğu'da devletin gücünü göstermek için yıllarca otorite temeline dayalı yanlış görevlendirmeler yapıldı. Güç, neden zor kullanmayla gösterilsin? Devlet, gücünü halka hizmet ederek, sevgi ve güvenini kazanarak, yaşamını kolaylaştırarak gösterir. Geçmişte yanlış yapıldı. Geçmişi eleştirmeden iyileşme olmaz. Artık halkla kucaklaşan, halkın profiline uygun yöneticiler atanıyor. Umut verici.

 

PERSONELİN ÖNYARGISINI YIKIYORUZ: Devletin Alevilere karşı önyargısını yıkmak kolay. Önyargısız yetkili atanırsa, 1-2 ayda personelini de değiştirebilir. Aslolan Alevilerin devlete önyargısını yok etmek. Halkı kazanma çabalarının samimiyetle sürdürülmesi gerekiyor. 1-2 yılda olmaz. Sabır ve devletin yöreye Aleviliğe, Kürt politikasına uygun insan ataması gerekir. 

 

O BIYIKLA BURADA OLMAZ: Personel görev değişimi olunca Personel Daire Başkanı'nı aradım, 'Mümkün olduğu kadar Alevi personel gönderin, ihtiyacımız var' dedim. Halkın ihtiyaçlarına onların daha çok karşılık vereceğini biliyorum. Tuncelili vatandaş, bıyık şekli bilmem ne gibi olanları, kafasındaki yıkamadığı duvarlarla hüküm sürmeye çalışan tipleri istemiyor. 'Personelin kimliğinde Alevi-Sünni gibi ifade olmaz ama en azından doğduğu kent itibarıyla böyle bir görevlendirmede bulunabilecekleri' karşılığını aldım. 

 

İSTİYORLAR AMA ÇEKİNİYORLAR: Tuncelili gençlerimiz polisliğe başvurmak istiyor. 'Tunceliliyiz, komisyon geçirmez' endişesi var. Bana geliyorlar. İsimlerini komisyona bildiriyorum. 'Bu gençler Hozat'tan, Çemişgezek'ten, Ovacık'tan devlete el uzatmak, istiyor. Sahip çıkalım' diyorum. 27 kişinin ismini verdim, komisyonun önyargılı davranmayacağını biliyorum. Çünkü geçmişte komisyon başkanılığı yaptım.

 

ÖRGÜTÜN İŞİ ARTIK ZOR: Çünkü eski klasik uygulamaların devam etmesini istiyor. O uygulamalar, ekmeğine yağ sürüyordu. Sağduyulu Kürt ve Alevi vatandaşlarımız devleti yanlarında görüyorlar. Eskiden göremiyorlardı. Devlet elini uzatırken, STK'ların, kanaat önderlerinin de yeni yönetici profiline uygun karşılık vermesi lazım. Tokalaşmamız lazım.

 

ŞEVVAL SAM GELECEKTİ, GELMEDİ

'10 Nisan Polis Bayramı'nı halkımla kutlamak istedim. Tunceli halkının sevdiği sanatçıları davet ettim. Özgün müzik, sol müzik, protest müzik sanatçılarını davet ettim. Protest müziği halkla beraber alkışlamak için çırpındım. Kardeş Türküleri, Onur Akın'ı, Şevval Sam'ı çağırdım ama gelmediler. Onur Akın 'Görüşüm belli. Gelirsem farklı yorumlanır' diye gerekçesini söyledi. Şevval Sam gelecekti, fiyatını arttırdı.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —