Tarih: 24.08.2012 13:09

Tuncel: "O plajı kadınlar istedi"

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel ve yönetim kurulu üyeleri, Karamürsel’de açılan kadınlar plajına yönelik eleştirilere dün parti binasında yaptığı toplantı ile cevap verdi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür eden Tunçel, kadınların artık daha rahat bir şekilde denize girebileceğini belirtti. Tamamen kadınların talebi üzerine yapılan plajın siyasileştirilmemesini isteyen Tunçel, bugünden itibaren kadın kollarının plaja gideceğini kaydetti. Ayrıca plajın bölgedeki esnafı da hareketlendireceğini söyleyen Tunçel, kadınların el emeği ve yemek pazarı kurabileceğini vurguladı.

 

 

KADINLAR İSTEDİ

 

 

Ramazan sürecinde bin yoksul evine kadın kolları olarak girdiklerini söyleyen Tunçel, gittikleri tüm yerleri kayıt altına aldıklarını ve çalışmayı bir dosya haline getirip il başkanlığı ve genel merkeze vereceklerini söyledi. Ramazan ayında gündeme gelen ve dün açılan kadın plajının sadece AKP’li kadınların değil, sivil toplum kuruluşu, dernek ve diğer siyasi partilerdeki kadınlarında talebi olduğunu söyleyen Tunçel, “Karamürsel denizi daha sakin olduğu için orası talep edildi ve başkanımız bizi kırmadığı için orada bir plaj yaptı. Bu durum siyasileştirilmemeli” dedi. 

 

 

ESNAF KALKINIR

 

 

Tekirdağ Ereğli’de kadınlar plajı olduğunu ve oradaki belediye başkanının da CHP’li olduğunu söyleyen Tunçel, “Bizim çocukluğumuzda İstanbul’da kadın plajları vardı ve orada insanlar çok eğleniyordu. Şimdi bu plajda kadınlar birlikte denize gidecek, çocuklarını götürecek. Bizce hiçbir sakıncası yok” dedi. Bölgedeki esnafa plajın hareketlilik getireceğini ifade eden Tunçel, “Bölgedeki esnafa plajın büyük katkısı olur. Ayrıca kadınlar orada kadın pazarı açabilecek. Biz yarından itibaren plaja gitmeye başlayacağız. İl dışından da ilgi olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —