TÜM BAKANLIKLARDA BİR TEMİZLİK DAHA! BİNLERCE MEMUR ATILACAK

TÜM BAKANLIKLARDA BİR TEMİZLİK DAHA! BİNLERCE MEMUR ATILACAK

15 Temmuz'un ardından kamuda FETÖ temizliği yapan hükümet, PKK için de düğmeye bastı. Tüm bakanlıklar, PKK ile işbirliği yapan memurlarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatacak.

Hükümet, terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir dönem başlatıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen PKK'lı memurlar konusunda kesin karar verildi. Tüm bakanlıklar, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da PKK ile işbirliği yapan memurlarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatacak.

MEB'İN RAPORU

Hükümetin aldığı kararda Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sunduğu raporunun etkili olduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bakanlar Kurulu'nda, PKK'lı öğretmenlerin okul çağındaki çocukları çukurlara yönlendirdiği, öğrencileri ayaklanmaya çağırdıkları yönündeki raporu sundu. Yılmaz, 14 bine yakın öğretmen hakkında PKK ile doğrudan bağlantısı olduğu yönünde inceleme yaptıklarını ve soruşturmalarının sürdüğünü açıkladı. Raporda öğretmenlerin sınıfta "Şimdi ders zamanı değil 'serhildan' (ayaklanma) zamanı" diyerek öğrencilere örgüt propagandası yapıldığı belirtildi. Bölgedeki öğretmenlerden bazılarının özellikle sosyal medyada PKK'yı öven paylaşımları, bireysel olarak ders bırakma eyleminde bulunmaları ve öğrencilere sınıfta PKK propagandası yapmaları önemli tespitler olarak yer aldı. MEB raporlarında özellikle liseye yeni başlayan öğrencilerin kısa sürede okulu bırakıp dağa çıkmasında okul propagandalarının etkisine dikkat çekildi.

İSİMLER İLLERE GÖNDERİLDİ

Bakanlar Kurulu'nda PKK'lı öğretmen, doktor ya da devleti temsil eden herhangi bir memurun görev yapamayacağı kararı alınarak tüm bakanlıklara "PKK'yı temizleyin" talimatı verildi. Bakanlık müfettişleri ile MİT ve Emniyet İstihbarat birimlerinin çalışması sonucu son hali verilen listede yer alan 11 bin 285 bin öğretmen öncelikle açığa alındı. Bu öğretmenlerin tamamının ihraç edileceğine kesin gözüyle bakılıyor. İhraçların yapılması için Kanun Hükmünde Kararname'ye gerek olmadığı ifade edilirken, açığa alınan 11 bin 285 öğretmenin ismini il milli eğitim müdürlüklerine göndererek işlem yapmalarını istedi.

Listede tartışmalara konu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşi Başak Demirtaş'ın isminin yer almadığı öğrenildi.



Köşk’te üreticiye tüplü incir fidanı desteği

İspir’de firari FETÖ üyesi yakalandı

Aranan 101 kişi yakalandı 29’u tutuklandı

Taksicilerden vefa...Ölen muhabbet kuşları için mini mezar yaptılar

Düzce’de uyuşturucu satıcısı 3 kişi tutuklandı

Mersin’de Çocuk Meclisi üyeleri sertifikalarını Başkan Seçer’den aldı

Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Serbest piyasada döviz fiyatları

İskenderun’da klima motoruna dolaşan kuş kurtarıldı

Erzurum’da girişimcilik ekosistemine güçlü destek

Robotik cerrahi genel cerrahide oyunun kurallarını değiştiriyor

Başakşehir’de çocuk kavgası kamerada

Depreme müşterisinin saçını yıkarken yakalanan kuaförün ustalığını konuşturduğu anlar kamerada

Elazığ’da trafik kazası: 1 yaralı

Herkes "öldü" sandı, 11 gün komada kaldı hayata tutundu

Şırnak’ta 6 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Osmaniyeli öğretmenin babaevi, ahşap atölyesi oldu

Erzincan Garı, Çin İpek Demiryolu Hattının stratejik merkezi

Hakkari’de MR cihazı hizmete alındı

Başkan Aksun, ERMEK kurslarında incelemelerde bulundu

Kent Konseyi’nden Emniyet Müdürü Karaburun’a hayırlı olsun ziyareti

Erikdibi Göleti inşaatında çalışmalar sürüyor

Erzurum Kızılay’a üç ödül

Van’da yoğun kar yağışı: Uçak seferleri rötar yaptı

Denizlerdeki hayalet ağlar temizleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.