Tarih: 17.08.2017 09:02

Tükürükle şarj olan pil

Facebook Twitter Linked-in

Her gün kullandığımız tablet, akıllı telefon veya bilgisayar gibi cihazların şarj süresinin kısa olması için yeni bir çok bilimsel yöntem aranıyor. Binghamton Üniversitesi’nde kağıt bazlı ve bakteri kaynaklı bir pil türü üzerinde çalışan ekip çevre dostu bir ürün geliştirdi.

Yeni nesil kağıt bazlı ve bakteri kaynaklı bu pil biraz tükürükle bir LED lambayı 20 dakika boyunca çalıştırabiliyor. Bu enerji kaynağının kullanım alanı sadece aydınlatma ile sınırlı değil. Özellikle elektriğe ulaşımda zorluk yaşayan ülkeler için önemli uygulamalarda kullanılabilir. Örneğin; gebelik testi, glikoz monitörleri, HIV testleri gibi sağlık endüstrisi için önemli cihazlara enerji sağlayabilir.

Piller çok ucuz bir maliyetle ve tükürük bezi çalışan her insan tarafından yeniden doldurulabildiği için önemli bir gelişme olabilir. Advanced Materials Technology dergisinde yayınlanan makalede bahsedilen bu yeni pil türü sadece tükürük değil kirli su ile de tekrar doldurulabiliyor.

Aşağıdaki videoda araştırmayı yapan Binghamton Üniversitesi'nden Seokheun Choi isimli bilimadamı pilin nasıl çalıştığını anlatıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —