Tarih: 23.01.2012 11:46

TÜKSİAD’da girişimcilik ruhu anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

TÜKSİAD’ın her ay düzenlediği konferansın, bu ay ki konuğu Maltepe üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı Prof. Dr Nazif Gürdoğan oldu. TÜKSİAD üyelerine çağrıda bulunan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, “Ticaretin olduğu yerde kavga ve savaş olmaz” dedi. 

 

TÜKSİAD’ın her ay düzenlediği konferansın, bu ay ki konuğu Maltepe üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı Prof. Dr Nazif Gürdoğan idi. Girişimcilik ve girişimcilik ruhu konulu konferans’a TÜKSİAD  yönetimi ve üyelerinin yanı sıra, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, ve Gebze belediye başkanı Adnan Köşker başta olmak üzere KARKON Başkanı Kemal Bektaş, HAS Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ile TÜKSİAD Kurucu Başkanı Halil Aydın da katılımcılar arasında idi. 

 

 

"GERÇEKLERLE YÜZLEŞMELİYİZ"

 

 

 TÜKSİAD Başkanı Kâşif Şahinkesen yaptığı açılış konuşmasında “Küreselleşme çağında rekabetçi olmamız lazım. Efsanelerden, eski ezberlerden kaçmalıyız ve gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Köfte satarken para kazanmaya bakacağız, milletin karnını doyurmaya değil. Mevlana’nın dediği gibi; “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir iş yapmak lazım” diye konuştu.

 

 

"GİRİŞİMCİLİK RUHUNU AŞILAMALIYIZ"

 

 

Gebze kaymakamı Salih Karabulut da böyle bir etkinliği düzenlediği için TÜKSİAD yönetimine teşekkür etti. Karabulut, “Bize üniversiteyken çok önemli bir formül öğretilmişti. Bu formül 4-İ formülüdür. Yani; İstikrar, istihsal, ihracat ve istihdam. Eğer bunlar düzenli olarak gidiyorsa ülke kalkınır. Bizim ülkemizde şimdi bu yolda düzenli bir şekilde ilerliyor. Gençlerimize girişimcilik ruhunu aşılamalıyız, böylece ülke olarak daha çabuk yol kat ederiz.”dedi.

 

 

"TİCARETİN OLDUĞU YERDE SAVAŞLAR OLMAZ"

 

 

   Konuşmasına herkese teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan. Dünyanın çok çabuk değiştiğini, artık her şey yenidünya düzeni içerisinde ilerlediğini söyledi. Dünya şirketlerinden örnekler veren Prof. Dr. Nazif Gürdoğan “ Artık Sony olsun, Microsoft olsun, starbucks, mc donalds, bunlara kimse pasaport sormuyor, dünyanın her yerinde şube açabiliyor. Bundan sonra başka şubemiz yok diyen şirketler teker teker yok oluyor. Eğer bu mantığı terk etmezsek, McDonald gelir, Starbucks gelir bizim pazarımızı, bizim müşterimizi elimizden alır”dedi. TÜKSİAD’ın ne kadar önemli işlere adım attığını söyleyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan “ Bir gün Harvard üniversitesinde bir profesör öğrencilere sorar “ Arkadaşlar zengin olmak istiyor musunuz? Evet diyen öğrencilere cevap veren Profesör; O zaman çok zengin bir telefon defterine sahip olmalısınız ve ilişkilerinizde sıkı olmalı” diye cevap verir. İşte TÜKSİAD da size çok zengin bir telefon rehberi sunuyor. Ayrıca Eskiden Amerika öksürdüğü zaman, Avrupa hasta oluyordu. Şimdi hangi ülke öksürse, bütün dünya bundan etkileniyor”  diye konuştu. 

 

 

"BİR AYAĞIMIZ İSTANBUL'DA OLMALI"

 

 

Türkiye’de bir şirketin büyümesi için bir ayağının İstanbul’da olması gerektiğini, dünya şirketi olmak istiyorsa da bir ayağının Amerika’da olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan  “ Artık az aşım ağrısız başım değil, çok aşım dik başım demeliyiz. Uzun vadeli düşünmesini bilmeyenler, borçlanmasını bilmeyenler hiçbir zaman büyüyemez. Atalarımız boşuna borç yiğidin kamçısıdır, kırk ölç bir biç dememişler. İşletmelerde 40 defa düşünüp bir defa yatırım yapmalılar. Ölü yatırımdan kaçmalılar. Ülkemizde bunun en iyi örneği Koç Grubudur. Onların plazaları yok. Yatlar, katlar hep ölü yatırımdır. Dünya devlerinden Dell için derler ki ; Ferrari hızında, Mercedes kalitesinde, Wolkswagen fiyatında. İşte bu gösteriyor ki,  kendimizi yenilemezsek batar gideriz. İşletmeler her gün kendini yenilemek zorundadır”dedi. “İşletmeler gelirlerin peşinden aslan gibi, giderlerinin ardından da ceylan gibi koşmalılar” diyen Prof. Dr. Nazif Gürdoğan “Bizim üniversitede 2 seneden beri aynı şeyi sorup duruyoruz. Biz nasıl gençler yetiştireceğiz diye.Bu sorunun cevabı ; Bizler iş arayan değil,iş kuran gençler, girişimci,iş adamı gençler yetiştiriyoruz. Girişimcilik, girişimciler onlar dünyayı dönüştüren simyacılar gibilerdir. İşleri doğru yapanlar değil, doğru işler yapanlardır. Fırsatlara siz gideceksiniz. Sürekli hareket halinde olmalıyız, yeni dünya düzeni de bu. Ticaretin olduğu yerde kavga ve savaşlar olmaz” diyerek konuşmasına son verdi.

Konferansın sonunda yeni üyelere üyelik belgeleri verilirken Prof. Dr. Nazif Gürdoğan’a da katkılarından dolayı Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ve TÜKSİAD Başkanı Kaşif Şahinkesen tarafından plaket verildi. Kapanış konuşmasında ise Başkan Kaşif Şahinkesen, tüm katılımcılara teşekkür etti. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —