Tarih: 29.12.2011 10:09

TÜKODER'den eğitim semineri!

Facebook Twitter Linked-in

 

Gebze Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen seminerde Nağihan Babaç Aktaş, vatandaşların her şeyden önce bilinçli birer tüketici olması gerektiğini ifade ederek, “Tüketici hakları temel insan haklarının başında geliyor. Bu nedenle bizler bilinçli tüketiciler olarak haklarımızı bilmek ve sonuna kadar kullanmak durumundayız” dedi.

 

"TÜRKİYE'DE TÜKETİCİLER BİLİNÇSİZ"

 

Seminere ayrıca TükoDer Şube yönetim Kurulu üyesi Gülay Gürbüz Kadın komisyonu üyelerinden Ayşe Eryılmaz ve  Figen Kaya katıldı Türkiye’de tüketicilerin bilinçsiz olduğunu vurgulayan Nağihan Babaç Aktaş, tüketici yasasının Avrupa Birliği’nin dayatmasıyla çıkarıldığını belirterek, “Bir dayatma ve zorunluluk olarak ortaya çıkan bu yasa kısa sürede yayıldı ve tüketicilerin lehine oldu. Bu yasadan doğan haklarımızı kullanmanın birçok yolu var. Yeter ki bilgi sahibi olalım” diye konuştu.

 

"TÜKETİCİ İADE ETME HAKKINA SAHİPTİR"

 

Tüketicilerin yaşadığı sorunlardan örnekler veren Aktaş, tüketici aldığı ürünü belirli bir süre içinde değiştirme, iade etme, indirim isteme ve onarım yaptırıma hakkına sahiptir. Yaşadığımız sorunları aşmak için izlenecek yolu iyi bilmek durumundayız. Hakkınızı aramak için tüketici hakları derneklerine başvurabilir ya da Kaymakamlık bünyesindeki hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri nezdinde hakkınızı arayabilirsiniz” dedi.

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Seminerde, banka kredileri, cep telefonu satışları, kapıdan satışlarda yaşanan sorunlara da değinen Aktaş, tüketicilerin haklarını tam olarak elde edebilmesi için bilgilenmesi, bilinçlenmesi ve örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi.Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinin ve kursiyerlerinin takip ettiği seminerde, tüketiciler başlarından geçen alışveriş deneyimlerinden örnekler vererek, yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi oldular. Seminerde ayrıca enerjinin bilinçli kullanımı hakkında da yararlı bilgiler aktarıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —