• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Trump'tan Taliban'a gözdağı

ABD Başkanı Trump, "(Taliban) Her ne sebeple olursa olsun eğer ülkemize geri gelirlerse, onların olduğu yere gider ve ABD'nin daha önce hiç kullanmadığı kadar güç kullanırız. Nükleer güçten bahsetmiyorum bile." dedi.

DÜNYA 12.09.2019 07:57:00 0
Trump

ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde, Taliban ile ilgili "Her ne sebeple olursa olsun eğer ülkemize geri gelirlerse, onların olduğu yere gider ve ABD'nin daha önce hiç kullanmadığı kadar güç kullanırız." ifadelerini kullandı.

Trump, ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon), terör örgütü El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezine (İkiz Kuleler) ve Pentagon'a yaptığı terör saldırılarında hayatını kaybedenler için düzenlenen törene katıldı.

Trump çifti, Pentagon'daki törenden önce Beyaz Saray'daki saygı duruşu törenine de katıldı.

Bu törenin ardından Virginia'daki Pentagon binasına hareket eden Trump, buradaki 11 Eylül Anıtı'na çelenk bıraktı.

Pentagon'daki törene, Başkan Trump ve eşi Melanie Trump'ın yanı sıra Savunma Bakanı Mark Esper, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda komutan katıldı.

"Taliban saldırıyı güç gösterisi olarak kullanacağını düşündü"

Trump törende yaptığı konuşmada, 11 Eylül 2001 sabahı New York'taki ofisinden ikinci uçağın İkiz Kuleler'e çarptığını gördüğünü belirterek, "İşte o anda dünyanın değişeceğini fark ettim." ifadesini kullandı.

Taliban ile hafta sonu yapılması planlanan barış görüşmelerini, Taliban'ın Afganistan'daki saldırılarının ardından iptal ettiğini anımsatan Trump, "Bu saldırıyı güç gösterisi olarak kullanacaklarını düşündüler ama aslında gösterdikleri tek şey merhametsiz bir zayıflıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde Taliban'a yönelik saldırılarını daha önce hiç olmadığı kadar sertleştirdiklerinin ve bu saldırılara devam edeceklerinin altını çizen Trump, şöyle konuştu:

"Her ne sebeple olursa olsun eğer ülkemize geri gelirlerse, onların olduğu yere gider ve ABD'nin daha önce hiç kullanmadığı kadar güç kullanırız. Nükleer güçten bahsetmiyorum bile. Onlara olacakları daha önce hiç görmemiş olurlar. Dünya üzerindeki hiçbir düşman, Amerikan silahlı kuvvetlerinin büyüyen yeteneği, gücü ve kudretiyle boy ölçüşemez."

11 Eylül'de ne olmuştu?

ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken, dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

İkiz Kuleler'de 2 bin 606 kişi, Pentagon'da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda, 19 teröristle toplam ölü sayısı 2 bin 996 olarak açıklanmıştı.

Tarihin akışını değiştiren 11 Eylül saldırılarının ardından eski ABD Başkanı George W. Bush, Afganistan ve Irak'a girme kararı almış, Beyaz Saray'ın Orta Doğu'daki savaş yanlısı politikası büyük tepkilere neden olmuştu.(AA)

Sinop’ta ormancılık faaliyetleri

Kayserispor 3 maçtır yenilmiyor

Kayseri Büyükşehir’den Türk Dili’ne güçlü katkı

ATSO Başkanı Hacısüleyman’dan Antalya için kritik uyarı: "Kaynaklar sınırlı, tercihler belirleyici"

Büyükçekmece’nin genç şairleri, ilhamlarını dizelere taşıdı

Denetimlerde yeni dönem resmen başladı: Her şey artık anbean kaydedilecek

Karabük’te Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi 1 hafta trafiğe kapalı olacak

"Eşime neden baktın" cinayetinin güvenlik kameraları ortaya çıktı

Veresiye alamadığı için bakkalı ateşe verdi

ADÜ’nün 2026 yılı bütçesi belli oldu

Arguvan’a 114.6 milyon TL’lik altyapı yatırımı

MTSO’nun 100 yıllık tarihi kitaplaştırıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri Bahçelievler’de beyaz önlük giydi

Yeşilyurt Genç Meclis 2026 çalışma dönemi için yeni üyelerini arıyor

Yolcu minibüsü şarampolde asılı kaldı, faciadan dönüldü

Tokat’ta kontrolden çıkan otomobil ters döndü: 5 yaralı

Kızılay Muradiye Şubesi iyilikte Türkiye birincisi oldu

Prof. Dr. Koruk, endoskopi ve kolonoskopi ilgili bilgi verdi

Siverek kırsalındaki yolları büyükşehir yapıyor

Battalgazi Belediyesi’nden Pınarbaşı Göleti çevresinde detaylı temizlik

DİSİDER Başkanı Akbaş, 2025’i değerlendirip 2026 beklentilerini açıkladı

Gaziantep Büyükşehir, toplu ulaşım ağına öğrenciler için yeni bir hat ekledi

Tatvan’da minik öğrencilerden yerli üretime büyük ilgi

Samsun’da uyuşturucu ticaretine darbe: 7 şüpheli yakalandı

Kaza yapan motosiklet sürücüsünün acılar içinde bağırması kameraya yansıdı

Elazığ’da 3 köyün içme suyu boru hattı tamamlandı

Tarımda İnovasyon projesinin ilk toplantısı Adana’da gerçekleşti

TOGÜ’de üretime dayalı eğitim modelleri güçleniyor

CHP’li Serkan Topal’dan Hatay’daki ihya ve inşa çalışmalarına övgü

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.