Trump'tan 'Biden yanlış yaptı' mesajı

Trump

ABD Başkanı Trump, Demokrat aday adayı Biden'ın oğluyla Ukrayna hakkında konuşmadığına ilişkin açıklamaları ile ilgili, "Biden, bunu söyleyerek yanlış yaptı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerindeki Demokrat aday adaylarından Joe Biden'ın, "Oğlumla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadım" açıklamalarını, "bunu söyleyerek yanlış yaptı" sözleriyle yorumladı.

Trump, Beyaz Saray'da, ABD'de devam eden "Trump, Ukrayna liderinden Biden'ın oğlunu araştırmasını istedi" iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

Biden'ın "Oğlumla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadım" açıklamasını anımsatan Trump, "Biden, bunu söyleyerek yanlış yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Biden'ın oğluyla Ukrayna hakkında konuştuğunu ve yalan söylediğini vurgulayarak, "Biden'a zarar verme peşinde değilim ancak çok samimiyetsiz bir şey yaptı." ifadelerini kullandı.

ABD'de Biden iddiaları
Amerikan Wall Street Journal gazetesi cuma günü, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ağustosta yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden Biden'in oğlunu araştırmalarını istediğini iddia etmişti.

Haberde, Trump'ın, Zelenskiy'e Biden'ın oğlu Hunder Biden'ın Ukrayna'daki iş anlaşmalarını araştırması için avukatı Rudy Giuliani ile çalışması gerektiğini vurguladığı kaydedilmişti.

Haberin ardından ABD siyasetindeki Demokratlar, iddianın doğru olması durumunda Trump'ın siyasi rakibine zarar verme peşinde olduğunu belirterek, ABD başkanına tepki göstermişti.

Trump, söz konusu iddialar üzerine Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğuna işaret ederek, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun bir önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadesini kullanmıştı.

Biden'dan Trump'a yanıt
Biden ise yaptığı açıklamada, Trump'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin metninin yayımlanması çağrısında bulunarak, "Trump, ABD'nin dış politikasını kötüye kullanıyor ve siyasi amaçlarla ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye atıyor." eleştirisinde bulunmuştu.

Biden, ayrıca oğluyla hiçbir zaman Ukrayna hakkında konuşmadığını kaydetmişti.

ABD'de 2020'nin kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için aday adayı olan Demokratlar arasında şu anda Biden yarışı önde götürüyor.
AA



Uyuşturucu taciri köydeki evinde suçüstü yakalandı

İş Bankası’ndan Microsoft ve Logosoft ile iş birliği

Çorum’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Bozdoğan’da minikler ekmek yapmasını öğrendi

İşçi servisi tıra arkadan çarptı: Çok sayıda yaralı var

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk

Serbest piyasada döviz fiyatları

İskenderun’da klima motoruna dolaşan kuş kurtarıldı

Erzurum’da girişimcilik ekosistemine güçlü destek

Robotik cerrahi genel cerrahide oyunun kurallarını değiştiriyor

Başakşehir’de çocuk kavgası kamerada

Depreme müşterisinin saçını yıkarken yakalanan kuaförün ustalığını konuşturduğu anlar kamerada

Elazığ’da trafik kazası: 1 yaralı

Herkes "öldü" sandı, 11 gün komada kaldı hayata tutundu

Şırnak’ta 6 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Osmaniyeli öğretmenin babaevi, ahşap atölyesi oldu

Erzincan Garı, Çin İpek Demiryolu Hattının stratejik merkezi

Hakkari’de MR cihazı hizmete alındı

Başkan Aksun, ERMEK kurslarında incelemelerde bulundu

Kent Konseyi’nden Emniyet Müdürü Karaburun’a hayırlı olsun ziyareti

Erikdibi Göleti inşaatında çalışmalar sürüyor

Erzurum Kızılay’a üç ödül

Van’da yoğun kar yağışı: Uçak seferleri rötar yaptı

Denizlerdeki hayalet ağlar temizleniyor

Hatay’da düzensiz göçmen operasyonu: 8 göçmen yakalandı, 1 organizatör tutuklandı

Aydın Yükseköğretim Tanıtım Günleri yoğun katılımla başladı

"Misafirim Kaymakamım" projesi Bozdoğan’da uygulanıyor

Jandarma tarlada 5 bin 488 adet sentetik hap ele geçirdi

Eskişehir’e uyuşturucu getirmek isteyen şüpheliler jandarma tarafından yakalandı

Tekirdağ’da kaza anı araç kamerasında: Park halindeki otomobili biçti

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.