Tarih: 31.10.2018 10:06

Trump'a protesto: Nefreti cesaretlendiriyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Donald Trump, eşi Melania, kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner'le silahlı saldırı sonucu 11 kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı "Hayat Ağacı" isimli sinagogu ziyaret etti.

Trump ve beraberindekiler, sinagogun hahamı tarafından karşılandı.

TRUMP'A TEPKİ GÖSTERDİLER

Çevrede toplanıp pankartlar açan binlerce kişi ise "Burada istenmiyorsun", "Senin politikalarının ürettiği nefrete karşıyız" sloganları atarak Trump'a tepki gösterdi.

Ziyaretinde konuşma yapmaması dikkati çeken Trump, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü hastaneye uğradı.

NEFRET SUÇLARINI TRUMP CESARETLENDİRİYOR

ABD Başkanı'nı eleştirenler, Trump'ın hem sosyal medyadaki hem de basın önündeki söyleminin aşırı milliyetçi beyazları ve neo-Nazi grupları cesaretlendirdiğini söylüyor.

Trump'ın özellikle Müslümanları ve göçmenleri hedef alan açıklamalarının toplumda kutuplaşmaya yol açtığını savunanlar da var.

Pittsburgh kentinden bazı Yahudi cemaati temsilcileri ile Demokrat Partili belediye başkanı Bill Peduto, Trump'ın ziyaretine karşı çıkmışlardı.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Yetkililer, 46 yaşındaki ABD vatandaşı Robert Bowers olduğunu açıkladıkları silahlı saldırganın gözaltına alındığını ve hastaneye götürüldüğünü bildirilmişti.

ABD medyasında yer alan haberlerde saldırganın sabıkasının olmadığı ve saldırı esnasında ''Bütün Yahudiler ölmeli.'' diye bağırdığı iddia edilmişti.

Donald Trump ise saldırıdan sonra yaptığı açıklamada bu tür saldırganlara ölüm cezası verilmesi gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —