Tarih: 31.01.2017 10:19

Trump ülkesini karıştırdı, May taviz vermiyor!

Facebook Twitter Linked-in

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın 7 Müslüman ülkesinin ABD'ye girmelerine kısıtlama getiren ve Suriye'den mülteci alımını süresiz yasaklayan kararı dünya gündeminden düşmüyor. İngiltere Başbakanı Theresa May'in ABD ziyaretinde, Trump'tan ülke ziyareti sözü alması İngilizleri sokağa döktü. Trump'ın İngiltere'ye gelmemesi için 3 gün içinde 1.5 milyon imza toplandı. Üstünde baskıları artan May, konuyla ilgili açıklama yaptı.

'MAY, DEVREYE GİREREK KARARI SONA ERDİRSİN'

Londra'da Başbakanlık ofisi önünde toplanan göstericiler, Trump'ın İngiltere ziyaretinin iptal edilmesini istedi. Bir protestocu, "Bu, Müslümanların Amerika'ya girişini engelleyen bir yasak, bütün göçmenlere yönelik bir yasak. Biz burada Başbakanlık ofisi önüne geldik, çünkü Başbakanımız Bayan May'in Başkan Trump'a şunu net olarak ortaya koymasını istiyoruz: Özel bir ilişkimiz var, bu özel ilişkiyi bunun sona ermesi için kullanın, bu kararın geri çekilmesi için."

BAŞBAKAN MAY: BU DAVET HALA GEÇERLİ, İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Üzerindeki baskılar artan May, dün İrlanda temasları sırasında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Henüz tarihi açıklanmayan davetin iptalinin söz konusu olmadığını söyledi: "Başkan Trump'ın Birleşik Krallık'ı ziyaret etmesi için gayri resmi davette bulundum ve bu davet hala geçerli."

KARARDAN 3 GÜN SONRA 1.5 MİLYON İMZA!

Trump'ın İngiltere'ye gideceği Theresa May'in geçtiğimiz hafta Washington ziyareti sırasında belli olmuştu. Bu arada İngiltere'de, Başkan Trump'ın ziyaretinin iptali talebiyle başlatılan bir imza kampanyasına üç gün içinde 1 milyon 500 binden fazla kişi destek verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —