• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Trump, Demokrat kadın vekilleri hedef almaya devam ediyor

ABD Başkanı Trump, Müslüman kadın Kongre üyelerinin de olduğu dört ABD'li vekili hedef alan yeni bir paylaşımda bulunarak, "Bu dört Kongre üyesi, sarfettikleri nefret söylemlerinden dolayı Amerika ve (İsrail'den) özür dilemeli." dedi.

DÜNYA 22.07.2019 11:14:00 0
Trump, Demokrat kadın vekilleri hedef almaya devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan Somali asıllı Ilhan Omar ve Filistin asıllı Rashida Tlaib'in yanı sıra Alexandria Ocasio-Cortez ve Ayanna Pressley'e ilişkin yeni açıklama yaptı.

Trump paylaşımında, "Bu dört vekilin ülkemizi sevebileceğine inanmıyorum. Sarfettikleri nefret söylemlerinden dolayı Amerika ve (İsrail'den) özür dilemeliler. Demokrat Parti'ye zarar veriyorlar ama zayıf ve güvensiz insanlar bizim büyük milletimize asla zarar veremez." ifadesini kullandı.

En genç Kongre üyesi ünvanına sahip Ocasio-Cortez ise Twitter'dan, ülkede daha iyi sağlık sisteminin sağlanması, öğrenci borçlarının affedilmesi, çevreyi koruma kanunlarının uygulanması, asgari maaşın artırılması ve insan hakları gibi birçok konuda çalıştıklarını belirterek, "Biz bunları yaparken şirketlerden tek bir kuruş almıyoruz. Sen ise ilaç paralarını artırıyor, öğrencileri dolandırmak için (ABD Eğitim Bakanı) Betsy Devos'u atıyor ve göçmen çocukları incitiyorsun." paylaşımında bulundu.

Trump'ın "Ülkene dön" çıkışı tepki çekti

Kendisini eleştiren demokrat vekilleri "ırkçı" söylemlerle hedef almaya devam eden Trump, göçmen kökenli olduklarını iddia ettiği bu vekillerin ülkeleri için "Dünyadaki tam bir felaket, en kötü, en yozlaşmış ve en saçma ülkeler." yorumunu yapmıştı.

Trump, geçen hafta North Carolina'daki seçim çalışmaları sırasında söz konusu kadın üyeleri tekrar hedef almış ve onlar için "Ülkenize dönün" ifadesini kullanmıştı.

Bununla beraber, kendisini destekleyen kalabalığın "Omar'ı ülkeden at" sloganları attığı mitingde, Trump'ın kalabalığı susturmaya yönelik hamle yapmaması da büyük tepki çekmişti.

Başta Omar olmak üzere diğer üç vekile ABD toplumu ve siyasetinden destek gelmiş, Demokratların 2020 başkan aday adayları Bernie Sanders, Senatör Kamala Harris, Elizabeth Warren de dahil olduğu birçok siyasetçi, Başkan Trump'a tepki göstermişti.

Siyasetçilerin yanı sıra bazı Yahudi kuruluşları, aktivist ve televizyon programcıları da benzer açıklamalarla Omar'ın yanında olduklarını vurgulamıştı.(AA)

Yalıtım fabrikasında yangın: 16 kişi dumandan etkilendi

Arkadaşların silahla oyunu kanlı bitti: 1 yaralı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yaya geçidine 20 metre mesafede kaza: 1 ölü

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın görünümü

Van’da yoğun kar yağışı

Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 3 - Hatayspor: 0

Mersin’de sazlık alandaki yangın söndürüldü: Bir sera zarar gördü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.