Tarih: 17.09.2012 09:49

Trafik Okulu yeni döneme hazırlandı!

Facebook Twitter Linked-in

Yeni eğitim-öğretim hazırlıklarının devam ettiği Trafik Eğitim Okulu’nda incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, okulda ilköğretim öğrencisinin yanı sıra anaokulu öğrencilerine de yeni dönemde eğitim verileceğini müjdeledi 

 

 

OKULDA HAZIRLIKLAR HIZLANDI

 

 

‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden hareketle, gelecek nesillere trafik bilinci aşılama konusunda sorumluluk alan Gebze Belediyesi tarafından zabıta müdürlüğü bünyesinde kurulan trafik eğitim okulu, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor. Arapçeşme Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde 8 bini aşkın ilköğretim öğrencisine trafik eğitimin verildiği okulda yeni dönem hazırlıkları hızlı bir şekilde sürüyor. Trafik Eğitim Okulu’nda devam eden çalışmaları denetleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her yıl binlerce ilköğretim öğrencisine trafik bilincinin aşılandığı ve trafik kurallarının uygulamalı olarak öğretildiği okulda, yeni dönemde anaokulu öğrencilerine de eğitim verileceğini açıkladı.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ BİLİNÇLENSİN DİYE

 

 

Gebze Belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran ve Ahmet Kisbet’in yanı sıra ilgili birim müdürlerinin de kendisine eşlik ettiği incelemede Başkan Köşker, “Okul çağındaki çocuklara verilen trafik eğitimleriyle trafikte yaşanan ve büyük bir çoğunluğu ölümle sonuçlanan kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor. Artık okullarda trafik derslerinin okutulduğu günümüzde, genç nesillerin trafik kurallarını doğru uygulama konusundaki hassasiyeti de büyüklere örnek oluşturacak nitelikte.

 

 

ANAOKULU ÖĞRECİLERİNE EĞİTİM

 

 

Bu kapsamda; sinevizyon eşliğinde modern sınıflarda teorik trafik bilgisiyle donatılan çocuklarımız; bisiklet ve akülü araçların da bulunduğu parkurumuzda neşeli vakit geçirerek öğrendiklerini uygulama yaparak pekiştiriyor. Hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Bu yıl hizmetimizi bir adım daha ileri götürerek anaokulu seviyesindeki çocuklarımıza da eğitim vermeyi hedefliyoruz. Biz istiyoruz ki; trafik kurallarını bilmeyen, öğrenmeyen çocuğumuz kalmasın. Gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı çocuklarımız trafik kazalarına kurban gitmesin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —