Tarih: 04.11.2011 12:40

Toplum Destekli Polisler sahte paraya karşı uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı öncesi yoğun bir para trafiğinin yaşandığı Erenler Hayvan Pazarı’nda satıcılar sahte paralara karşı uyarıldı. Hayvan almak bahanesi ile sahte paraları satıcılara veren bazı dolandırıcılara karşı esnafı uyaran Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler, sahte para konusunda esnaf pratik bilgiler verdi.

 

Pazarın yoğun olduğu saatlerde dolandırıcıların işlerinin kolaylaştığını ifade eden polisler, hayvan satıcılarına Türk Lirası üzerinde ki baskılar, gizli görüntüler ve emniyet şeritlerini tek tek anlatarak herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde derhal 155 polis ihbar hattına bilgi vermelerini istediler. Bir süre önce bazı sahte para olaylarının yaşandığı pazarda, broşür dağıtan polislerin uygulamasından memnun olan esnaflar, “İşlerimizin yoğun olduğu zamanlarda paraların hepsine bakma imkanımız olmuyor. Ancak polislerimizin uyarısı ile şimdi daha dikkatli davranacağız” dediler.

 

 

Çalışmayı gerçekleştiren polis memurları, bayram öncesi para trafiğinin yoğun olduğu birçok yerde böyle dolandırma vakalarının yaşanabileceği uyarısını yaparken; vatandaşları uyarma çalışmalarının devam edeceğini söylediler.

 

 

Hazırlanan broşürde tüm banknotların emniyet özelliklerinin aynı olduğu uyarısı yapılırken; sahte parayı anlama yöntemleri kısaca. Bütünleşik görüntü, kabartma baskı, gizli görüntü ve holografik şerit folyo, emniyet şeridi, filigranve renk değiştiren şerit olarak özetlendi. Polisler ayrıca sahte para ile karşılaşılması durumunda paranın asla sahibine geri iade edilmemesini isterken paranın ancak emniyet mensuplarına teslim edilmesi gerektiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —