• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Topkapı Sarayı'nda filmleri aratmayan sahneler

Türkiye’nin en başarılı genç sporcularından Ayşe Begüm Onbaşı, yeteneklerini Topkapı Sarayı’nın etkileyici atmosferi eşliğinde sergiledi.

KÜLTÜR - SANAT 8.11.2018 11:41:00 0
Topkapı Sarayı

Aerobik cimnastik dalında kariyer basamaklarını hızla tırmanan Ayşe Begüm Onbaşı, bu kez minderin üzerinde değil, ışınların arasında bir performans sergiledi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Çin Büyükelçiliği tarafından desteklenen bir tanıtım projesi için kameralar karşısına geçen Red Bull sporcusu, senaryo gereği kapanış saatini kaçırdığı Topkapı Sarayı'ndan güvenlik lazerlerini cimnastik becerilerini kullanarak aşmaya çalıştı ve yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Projeye göre Çinli bir arkadaşına Topkapı Sarayı'nı gezdiren Ayşe Begüm Onbaşı, sarayın ihtişamına kapılıp çantasını salonların birinde unutur. Arkadaşı müzeden ayrılırken çantasını almak için saraya dönen Ayşe Begüm Onbaşı, kapanış saatiyle ilgili uyarıları da duymaz. Genç sporcu, tam çantasını aldığında devreye güvenlik lazerleri devreye girer. Ayşe Begüm Onbaşı'nın alarmları çaldırmadan saraydan çıkmasının tek yolu, olağanüstü cimnastik yeteneklerini kullanması oldu.

Topkapı Sarayı'nda gerçekleştirilen bu proje, başta Çin olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca izleyiciye ulaşacak.

"Hayatım boyunca unutamayacağım" 
Topkapı Sarayı'nın benzersiz mimarisi ve atmosferinde sergilediği performansla büyük beğeni toplayan Ayşe Begüm Onbaşı ise çekimler sırasında çok keyif aldığını söyledi. Dünya şampiyonu sporcu “Mükemmel bir tecrübeydi. Bu harika ortamda böyle bir gösteri yapmanın verdiği keyfi kelimelerle anlatamam. Her gün düzenli gerçekleştirdiğin sporu böyle bir mekanda yapmak çok etkileyiciydi. Hayatım boyunca unutamayacağım” açıklamasını yaptı.

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? 
2001 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğan Ayşe Begüm Onbaşı, henüz 3 yaşındayken İspanyol bale öğretmeninin yönlendirmesiyle cimnastiğe başladı. Haftanın 5 günü Akhisar'daki evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Manisa'daki antrenman salonuna gidip gelen ve aynı zamanda eğitim hayatını da başarıyla sürdüren Onbaşı, disiplinli çalışmalarının sonunda dünya çapında bir cimnastikçi oldu. 11 yaşından beri milli takım formasını giyen başarılı sporcu, ülkemize Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandırdı. Türkiye'nin gelecek vadeden sporcuları arasında yer alan Ayşe Begüm Onbaşı'nın kısa kariyerinde şimdiden 100'ün üzerinde madalyası bulunuyor.  

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI

“Kocaeli Akvaryumu” turizmin cazibe merkezi olacak

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Siirt’te haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

Yardımsever iş insanı, binden fazla abonenin elektrik faturasını ödedi

Sivas’ta motorlu kara taşıtı sayısı arttı

Ankara’da ev yangını paniğe neden oldu

93 suçtan aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

bestHONEY Erasmus+ Projesi’nin 4. Uluslararası Etkinliği gerçekleştirildi

Malatya’da MOTAŞ 30 şoför alımı gerçekleştirdi

Dijitalleşmenin medya, pazarlama, eğitimce ekonomiye etkileri anlatıldı

Sağlıkçılar Turnuva Finaline Yoğun İlgi

CHP lideri Özel’den İngiltere’ye sitem: "İşçi Partisi Erdoğan’la, Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor, bunu kabul edemeyiz"

Zehra Kınık 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kış akademisi Ocak ayında Karabük’te başlayacak

KBÜ’den İnsan Hakları Günü’ne akademik ve sanatsal katkı

Bakan Yardımcısı Eminoğlu: "81 ilin tamamında gençlik ve spor tesislerimiz var"

Mobilya öğretmenlerine "Mobilya üretiminde atık yönetimi" eğitimi düzenlendi

Stratejik Yönetim ve Kurumsal Güvenin İnşası

BARÜ’ye elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak

Gaziantepliler Balosu’nda UNESCO müjdesi

Balıkesir’de kuyuya düşen inek kurtarıldı

Sakarya’da toplu ulaşım filosuna 5 yeni metrobüs daha eklendi

Bölgesel kalkınma için buluştular

Kocaeli’de 40 umre yolcusu kutsal topraklara uğurlandı

Ordu-Giresun Havalimanında acil durum tatbikatı

Alaplı Belediye Başkanı Tekin’nin annesi son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak eski belediye başkanı Yüksel Aytaç toprağa verildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.