Tarih: 05.06.2012 10:30

Topaca'dan velilere önemli uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

İlimizdeki 371 okulun hangisinin ilkokul, hangisinin ortaokul olarak hizmet vereceğine ilişkin listeler belirlendi.

 

 

LİSTELER WEB SİTESİNDE

 

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ilçe Kaymakamları ve Milli Eğitim Eğitim Müdürleri ile hafta sonu, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, ilçelerdeki okulların yeni sisteme göre sınıflandırması yapıldı. Üzerinde geç saatlere kadar çalışma yapılan listelerin, dün gece saat 24.00’e kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanacağı yönünde açıklama yapıldı.

 

 

 

TEPKİ VE YORUMLAR ALINACAK

 

 

Yapılan bu taslak çalışmanın sonucunda, ilan edilecek listelere yönelik kamuoyundan gelecek tepkiler ve görüşler değerlendirilecek. Hafta boyunca yapılacak yorum ve eleştiriler sonrası, genel değerlendirme yapılacak. Bu eleştiriler ışığında hazırlanacak kesin listeler, Vali Ercan Topaca’nın onayının ardından ilan edilecek. Öğrenci kayıtları da belirlenecek bu düzenlemenin ardından alınmaya başlanacak.

 

 

 

İKİLİ EĞİTİME DEVAM

 

 

Vali Ercan Topaca, ( 4+4+4) eğitim sistemine yönelik il genelinde çok yönlü çalışma başlattıklarını açıkladı. Topaca, “Bu konuda arkadaşlarımız çalışmaları titizlikle sürdürüyorlar. Kanunun ilimizde sancısız bir şekilde uygulanması için çalışıyoruz. Yeni sistem ilimizde bazı okullarda tekli, bazı okullarda yine ikili eğitim sürecinin devamlılığını gerektirecek. Derslik açığımız da bu nedenle çok fazla olmayacaktır. Sistem gereği sınıf öğretmenliği fazlalığında görevlendirme yaparak, kaydırmalarla dengeli dağılım yapacağız. Ortaöğretimdeki branş derslerdeki açığımızı da bakanlığın bu yıl yapacağı yeni öğretmen alımları ve sözleşmeli öğretmen görevlendirmeleri ile kapatacağız” dedi.

 

 

YANLIŞ BEYANA AĞIR CEZA

 

 

Yeni eğitim sistemiyle ilgili dün İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile görüştükten sonra, açıklamalarda bulunan Vale Topaca, il genelindeki öğrenci kaydıyla ilgili de görüşlerini açıkladı. Kendi bölgesi dışında kayıt yaptırdığı tespit edilen ailelere, hem ceza verilecek, hem de kayıt iptal edilecek. Vali Topaca bu konuda da sıkı denetim yapacaklarını özellikle belirtti, ikamet ve yanlış beyanlarda geçen yıla oranla daha ağır cezalar kesileceğini hatırlattı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —