Tarih: 05.08.2014 12:14

Topaca’dan, uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli’nin Eylül ayına kadar bonzaiden büyük ölçüde temizleneceğini söyledi. 

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, il genelinde uyuşturucu ile mücadele hakkında basına bilgi verdi. Bonzaiye karşı devletin büyük bir savaş yürüttüğünü belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Bu maddenin imal edilmesi, pazarlaması ve satımında yer aldığı tespit edilen kişilerin anayasadaki son değişikliklerle cezaevinden çıkması mümkün olmayacak” dedi.

 

Vali Topaca, bunların bonzaiyi tamamen bitiremeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Bu sebeple bonzai sarmalının içerisinde yer alan herkese karşı devletimiz topyekün bir savaş başlattı. Toplum olarak hep beraber üzerimize düşeni yapmalıyız. Çocuklarımızı iyi takip etmemiz gerekiyor. Kimle arkadaşlık yapıyor ya da çocuğunuzda fark ettiğiniz değişiklikler olduğu takdirde hemen polis ve jandarma ekiplerine haber vermelisiniz." 31 Temmuz tarihinde İzmit’te bonzai üretilen bir atölyeye baskın yapıldığını ve ilk kez bonzai üretilen bir yeri tespit ettiklerini belirten Vali Topaca, şunları söyledi: “İzmit’te, A.A. adlı bir şahsın evinde yapılan aramalarda bonzai yapımında sıvı böcek ilacı, sıvı oda spreyi ve sıvı sinek ilacı kullanıldığı tespit edildi. Evde, 90 gram bonzai maddesi, 101 gram yavşan otu, 9 adet fişek halinde toplam 11.90 gram bonzai maddesi, bonzai satışında kullanılan ağzı klipsli şeffaf 150 poşet, 8 mm çapında faturası bulunmayan kuru sıkı bir tabanca ve 5 kuru sıkı tabanca fişeği, 1 ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde satışıyla ilgili olduğu değerlendirilen borç ve alacak listesiyle 935 TL para ele geçirilmiştir."

 

Gençlere seslenen Vali Topaca, "Bu kadar kalitesiz ve zararlı bir maddeye para veriyorsunuz. Bunun ticaretini yapanlarsa hazırladıkları zehirle ufacık çocukların harçlıklarına göz dikiyor" dedi. 2014 yılı ilk 7 ayı hakkında bilgi veren Topaca, sözlerini şöyle tamamladı: "2014 yılının ilk 7 ayında 978 kilo eroin, 8 kilo 300 gram bonzai, 5 bin 915 uyuşturucu ve uyarı hap, 7 kilo afyon sakızı ve binlerce hint keneviri ele geçirilirken, bü tür olaylara karışan 201 kişi de tutuklandı. Eylül ayı sonuna kadar yani okullarımız açılana kadar ilimizde çok kapsamlı bir uyuşturucuyla mücadele çalışması başlatacağımızı ve bu işin içerisinde yer alan herkesin peşinde olacağımızı duyurmak istiyorum." Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —