Tarih: 28.09.2012 10:48

Topaca'dan Müftü'ye soruşturma!

Facebook Twitter Linked-in

İl Müftülüğü, Arslanbey Merkez Camii'sinin ismini değiştirmek isteyen, cemaatin tepkisi nedeniyle bu düşüncesinden vazgeçen ve camiye imam atamayarak görevini kötüye kullanan Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen hakkında soruşturma başlattı. Geçtiğimiz temmuz ayında ilçe müftüsü İsmail Gülşen'in cami cemaetine sormadan Arslanbey Merkez Camii'nin adını değiştirmek istemesi, cami cemaetinin tepkisine neden olmuştu.  

 

 

 

 

TARAFLAR DİNLENDİ

 

 

 

 

Müftünün kendisine karşı çıkan cami cemaatine kızarak, imamı emekli olan camiye aylarca atama yapmadığı iddiası gazetelere haber konusu olmuş, valilik soruşturma başlatmıştı. Müftülük adına soruşturmayı sürdüren ve tarafları dinleyen İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, soruşturmanın vali Ercan Topaca'nın talimatıyla açıldığını, konuyu soruşturduklarını ve tarafları dinlediklerini söyledi. Erdoğan, ilçe müftüsünün de görevinin başında bulunduğunu belirtti. 

 

 

 

SORUŞTURMA KONUSU

 

 

 

Kartepe İlçe Müftüsü ile Arslanbey Merkez Camii Koruma Derneği'ni karşı karşıya getiren imam krizi şöyle gelişmişti; ilçe müftüsü caminin adını değiştirmek istedi fakat hem cami derneği yönetimi, hem de cemaat buna karşı çıktı. Müftü, halkın tepkisini görünce kararından vazgeçti. Bu sırada caminin imamı emekli oldu ve ayrıldı. Müftü cami cemaaetine kızarak, aylarca camiye imam ataması yapmamıştı. İmamsız kalan camide emekli mahalle muhtarı fahri imamlık yapmıştı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —