Tarih: 06.12.2014 13:25

Toltar, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişini kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Toltar mesajında,“Kadınlara, 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme, 1933 yılında çıkarılan köy kanunuyla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934’te ise Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Türk kadını layık olduğu değerlere kavuşmuştur. Kadınlara tanınan bu hakların o yıllarda birçok Avrupa devletinde bile bulunmayışı, Atatürk’ün kadın haklarına verdiği değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

 

Ak Parti rekor kırdı

 

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlaşmasında önemli bir göstergedir ve kadınların erkeklerle eşit koşullar altında toplumsal yaşama katılmaları cumhuriyetimizin aydınlık yolunu açmıştır diyen Başkan Toltar,  “Cumhuriyet tarihi boyunca AK Parti hükümeti dönemlerinde rekor sayıda kadın milletvekili TBMM’ye girdi.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Kadınlara Milletvekili seçme ve seçilme hakları verilmesini kutluyor, başta milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar arkadaşlarımız olmak üzere siyasette, iş hayatında olan tüm bayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —