Tarih: 24.02.2012 15:37

TOKİ 420 aileyi daha ev sahibi yaptı!

Facebook Twitter Linked-in

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan kura çekimine Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ve TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca katıldı. 420 konut için 686 kişinin başvuruda bulunduğu, C ve D tipi evlerin sözleşmelerin Mart ayının ilk iki haftasında yapılacağı ve taksitlere hemen başlanacağı belirtilirken, konutların teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 30 ay olarak açıklandı.

 

 

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Vali Sözer, TOKİ'nin 10 yıldır yaptığı konutlarla vatandaşları ev sahibi yaptığını belirtti. Türk insanı için en önemli şeylerden birisinin mutlu bir yuvaya ve eve sahip olmak olduğunu kaydeden Sözer, "Türkiye geçtiğimiz dönemlerde köyden kente göçü ve şehirleşme hızını yakaladı. Ama düzensiz ve yoğun göç şehirleri istenmeyen şekilde geliştirmiş, gecekonduların, kötü semtlerin olduğu alanlar haline getirmiştir.

 

 

Son 10 yıldır TOKİ'nin uygulamasıyla imara uygungelişmeler gösterdi. Tüm illerde ve talep olan ilçelerde TOKİ konut yaparak ihtiyacı karşılamıştır; Edirne'de ihtiyaç oldukça konut yaparak beklentilere cevap vermiştir" dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —