Tarih: 14.03.2016 08:50

Tohumlar toprakla buluşacak

Facebook Twitter Linked-in

Bu kapsamda 2016 yılı ilkbahar yem bitkisi tohum destekleri başladı. Baharın gelmesiyle birlikte çiftçilere dağıtılan yüzde 50 hibeli tohumlar toprakla buluşacak. Bu yıl ayçiçeği, dane mısır, korunga, silajlık mısır ve yonca tohum destekleri veriliyor. Çiftçilerin dağıtılan tohumların dışında kalan tohum talepleri de değerlendiriliyor.

BAŞVURU İÇİN
Kocaeli sınırlarında faaliyet gösteren çiftçiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne; bağlı oldukları ilçe belediyelerinin ilgili birimlerine ve mahalle muhtarlıklarına; ekilecek arazi tapu fotokopisi, güncel çiftçi belgesi veya güncel çiftçi kayıt sistemi belgeleriyle dilekçe ile destekleme için başvurabiliyorlar.

40 BİN DÖNÜM ARAZİ ÜRETİME KAZANDIRILDI
2015 yılında ilkbahar dönemi olarak: ayçiçeği, dane mısır, korunga, silajlık mısır, sudan otu, yem bezelyesi; son bahar dönemi olarak: arpa, buğday, fiğ, kanola, köykur, karamba ve yulaf tohumları %50 hibeli olarak desteklendi. İlkbaharda 314, sonbaharda ise 875 çiftçiye toplam 600 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Destekler sayesinde sulu ve kuru tarım olarak ortalama 40 bin dönüm tarım arazisi üretime kazandırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —