Tarih: 15.03.2012 14:26

TL'nin yeni simgesi Çorlu'da pazara indi!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Lirasının uluslararası değerini artırmak için tasarlanan simge, semt pazarlarında da kullanılmaya başladı. Çorlu'da Yunus Emre Caddesi üzerinde Pazartesi günleri kurulan semt pazarında tezgâh açan esnafların bir bölümü yeni simgeye fiyat etiketlerinde yer verirken, esnafların bazıları ise eski usulle TL yazmayı tercih ediyor. Simgeyi kullanan esnaflar, uygulamanın ilerleyen günlerde daha da yaygınlaşacağını düşündüklerini söylediler. 

 

 

SİMGEDEN ZİYADE FİYATA BAKILIYOR

 

 

Çorlu'da kurulan semt pazarında tezgah açan ve yeni simgeyi kullanan esnaflardan Bayram Esdal, yeni simgeyi hemen kullanmaya başladıklarını belirterek, "Paramızın bir simgesinin olması çok iyi. Vatandaşlardan beğenen de var beğenmeyen de var. Biz yeni uygulamayı başlattık ver kullanmaya başladık" dedi. 

Semt pazarında tezgah açan ve yeni simgeyi fiyat kartonlarında kullanan bir diğer esnaf Mehmet Yıldız da, hiç beklemeden tezgahta yeni simgeyi kullandıklarını belirtti. Müşterilerin simgeden çok karton üzerindeki fiyatla ilgilendiğini belirten Yıldız, "Alışverişe gelenler simgesinden ziyade fiyatına bakıyorlar. Ancak simge bir yenilik ve güzellik" şeklinde konuştu. 

 

 

"MAAŞ ZAMLARIMIZ ARTTIYOR"

 

 

Semt pazarında alışverişe çıkan vatandaşların geneli de simgeyi güzel bulduklarını ancak simgeden ziyade maaş zamları ile ilgilendiklerini söylediler. Emekli maaşların yapılan zammın yetersiz olduğuna dikkat çeken bir vatandaş, "Simge alışverişlerimizde aldığımız ürünü arttırmıyor maaş zamlarımız arttırıyor. Maaşlarımıza zam olmadığı için de alacaklarımızı arttırmak yerine azaltmak durumunda kalıyoruz" dedi. 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —