Tarih: 23.11.2012 10:04

TIR Garajı işleten kadın herkesi şaşırtıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Memduha Demirbilek’in hayatı, ailesini kaybedince 6 kardeşiyle birlikte farklı ailelere evlatlık verilmesiyle değişti. Zengin bir aileye evlatlık verilen Demirbilek, 17 yaşına kadar kendisini evlatlık alan aileyle beraber yaşadıktan sonra 17 yaşında evlenip Rumeli Hisarı’na yerleşti. Aradan geçen 9 yıl sonra eşinden ayrılan Demirbilek, hayatla tek başına mücadele etmeye başladı.

 

 

Daha sonra zengin bir iş adamıyla evlenen Memduha Demirbilek, mutluluğu bulduğunu düşündüğü anda eşinin vefat etmesiyle tekrar yıkıldı. Eşinin vefat ettiği dönemde tüm mal varlığını yitirdiğini ve büyük bir borç kaldığını söyleyen Demirbilek, yıllarca çalışarak eşinden kalan borçları ödedi. Yıllarca çeşitli işler yaparak yaşamını sürdüren Demirbilek’in hayatı Gebze’ye geldikten sonra değişti.

 

 

Bir tanıdığının vesilesiyle 2000 yılında Gebze Plastikçiler OSB’nin yemek işlerini yapmaya başlayan Memduha Demirbilek, 12 yıldan bu yana OSB yönetiminin yemek işlerini yapıyor. Yemek işine başladıktan sonra Plastikçiler OSB’de bulunan GEPOSB Büfe’yi kuran Demirbilek, daha sonra OSB yönetiminin teklifiyle OSB içerisinde bulunan TIR garajını işletmeye başladı. Bayan olduğu için ilk etapta tepki toplasa da kısa sürede TIR garajına getirdiği yeniliklerle kendisini kabullendirdi.

Herkesin ilk başlarda tereddüt içerisinde olduğunu söyleyen Demirbilek, şöyle konuştu: “Zamanla benim bu işi yapabileceğimi gören TIR şoförleri rahatladı. Hatta TIR şoförleri, yavaş yavaş eşlerini de getirmeye başladı. Zamanla garajda yemek hizmeti vermeye başladık. İnternet hizmeti veriyoruz. Banyomuz var. Tavla, okey gibi oyun oynayabiliyorlar. Şu an hepsi beni seviyor hatta dua edenler bile var”  Bir erkeğin işlettiği TIR garajına göre kendi garajlarının daha rahat olduğunu söyleyen Demirbilek, şunları söyledi: “Gerektiği zaman onlarla okey, tavla oynuyorum. Ben kadınım diye onlardan farkım yok. Bayanlar erkeklerden daha yetenekli. Kadının maç, kahvehane, meyhane gibi derdi olmadığı için işine bakıyor. O yüzden başarılı oluyor”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —