Tarih: 01.09.2012 15:24

TIR faciasını İzmitli şoför önledi!

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir tır sürücüsünün sebep olduğu zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Karşı yöne geçen TIR sürücüsünün öldüğü kazada, facianın büyümesini kamyonunu yol kenarına park edip su almaya inen araç sürücü önledi. Eğer TIR ve dorsesi karşı yöne geçtiğinde kamyona çarpıp hızını hafifletmeseydi, kahvehanede oyun oynayan onlarca kişiyi altına alacaktı. Kaza sebebiyle bir saati aşkın kapanan Bursa İstanbul karayolu da ekiplerin hummalı çalışmasıyla açıldı. 

 

 

41 PLAKALI TIR'A ÇARPTI

 

 

Alınan bilgiye göre, kaza saat 12.00 sıralarında Gemlik Dörtyol kavşağında meydana geldi. İstanbul'dan Bursa'ya dönen Ahmet Afacan (48) idaresindeki 16 FZ 979 plakalı TIR, karşı yöne geçti. Önce kavşağın yan yolundaki 41 plakalı park halindeki kamyona ve daha sonra iki TIR, üç otomobil ve bir kamyonete çarpan TIR'ın dorsesi koptu. TIR sürücüsü Afacan, kopan TIR'ın kupasının altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Atıl Kaya (25), Oya Erdal (26) ve Hasan Akın (47) ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi Gemlik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sıkışan sürücünün cesedi ise itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.

 

 

 

SU ALMAK İÇİN İNDİ

 

 

Kaza sonrası Bursa İstanbul yolu uzun süre trafiğe kapalı kalırken, polis ekipleri yaptıkları çalışmayla yolu trafiğe açtılar. Olayın görgü tanıklarından 41 plakalı TIR'ın sürücüsü Murat Erdal, su almak için aracını park ettiğini belirterek, "Ben su almaya gittim. Kahvenin önüne park ettim. TIR önce gelip benim kamyonuma çarptı. Benim kamyonuma çarpınca kahveye girmesi önlendi. İçeride onlarca kişi oyun oynayıp çay içiyordu. Şok oldum. Onlarca insan TIR'ın dorsesi altında kalabilirdi. Benim aracım hızını azalttı, sonra diğer araçlara ve tırlara çarptı" dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —