Tarih: 17.04.2012 10:13

THY'den yolculara önemli uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Hava Yolları(THY) lodos nedeniyle meydana gelen gecikmeler ile ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan “Atatürk Havalimanı’ndaki hava koşullarına ilişkin kamuoyuna duyuru" başlıklı yazılı açıklamada şöyle denildi.

 

“Son günlerde Atatürk Havalimanı'nda hava şartlarının oluşturduğu rötarlar yaşanmaktadır. Uzun süredir devam eden bu şartların özellikle bu hafta perşembe, cuma, cumartesi ile önümüzdeki iki hafta boyunca sürmesi beklenmektedir. Atatürk Havalimanı'nda normal şartlarda saatlik kapasite 55 iniş kalkıştır. Güneyli rüzgârlarda maksimum 42 iniş kalkış yapılabilmekte, zaman zaman gün içinde bu sayının altına da düşülmektedir. Havalimanında uçakların kalkış ve inişte park yerine ulaşması için bekleme yapması apron trafiğini de etkilemektedir. Bu durum bagaj ve yolcunun terminale taşınmasını da aksatmaktadır"

 

 

KRİZ MASASI 

 

 

Lodos nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşandığını ve alınacak tedbirler konusunda bir kriz masası kurulduğunu belirten Türk Hava Yolları'nın yaptığı yazılı açıklamada “ Zincirleme tehirlerin oluşmaması için yolcuların minumun seviyede etkileneceği biçimde iptal ve birleştirmeler yapılacaktır. Günlük 3 seferin üzerinde sefer yapılan noktalarda seferler birleştirilip geniş gövdeli uçaklarla uçuşlar gerçekleştirilecektir. Yolcularımızın önümüzdeki iki hafta boyunca uçuşları öncesinde seferlerin durumunu çağrı merkezimizden ve web sayfamızdan takip etmeleri önem arz etmektedir. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle üzgün olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" denildi .

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —