• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,81% 0,19
  • EURO

    50,19% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5957,27% 0,04
  • Ç. ALTIN

    9607,99% -0,01

THY'den büyük atak!

Türk Hava Yolları, Eylül 2017 döneminde Boeing ve Ocak 2018 döneminde Airbus firmaları ile uçak satın alma konusunda imzalanan niyet anlaşmaları çerçevesinde siparişlerin kesinleştiğini duyurdu.

GÜNDEM 10.03.2018 08:27:00 0
THY

Türk Hava Yolları Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, uçak üreticileri Boeing ve Airbus’a verilen uçak siparişlerinin kesinleştiğini duyurdu. Açıklamada, “Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, geniş gövde uçak ihtiyacının temini kapsamında 2019 yılında 6 adet, 2020 yılında 14 adet, 2021 yılında 10 adet, 2022 yılında 12 adet, 2023 yılında 11 adet ve 2024 yılında 7 adet olmak üzere, 50 adedi kesin ve 10 adedi opsiyon olmak üzere toplamda 60 adet geniş gövde uçak satın alınmasına karar verilmiştir. Buna göre, Boeing firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon toplam 30 adet B787-9 tipi yolcu uçağı ve Airbus firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon toplam 30 adet A 350-900 tipi yolcu uçağı satın alınacaktır” denildi.
Airbus’ın en yeni geniş gövdeli uçağı olan A350-900’ler için imzalar, Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un huzurlarında düzenlenen törenle, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Airbus CEO’su Tom Enders tarafından Paris’teki Elysee Sarayı’nda atılmıştı. 787-9 Dreamliner satın alma görüşmelerine ilişkin mutabakat zaptı ise, Boeing ve Türk Hava Yolları arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler‘in (BM) 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri gezisi esnasında Eylül 2017’de imzalanmıştı.

“Bugün niyet imzalarını resmiyete dökmüş bulunuyoruz” 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, kesinleşen uçak siparişlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın çok değerli destek ve katılımlarıyla New York’ta, dünyanın en modern teknolojiye sahip uçaklarından biri olan 787-9 Dreamliner’ı filomuza katmak için Boeing ile bir ön mutabakat zaptı imzalamıştık. Yine aynı şekilde bu yılın Ocak ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron’un değerli iştirakleriyle, A350-900’ü filomuza katmak adına Airbus ile karşılıklı iyi niyetimizi beyan etmiştik. Bugün, bu niyet imzalarını resmiyete dökmüş bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

THY’nin hedefleri doğrultusunda yeni uçakların önemli rol oynayacağına dikkat çeken Aycı, “İnşası tamamlandığında transfer merkezimiz olarak hizmet verecek olan Yeni Havalimanındaki geniş gövde ihtiyacımızı karşılamaya yönelik oldukça önemli bir girişim olarak addettiğimiz Boeing siparişi, Cumhuriyetimizin 100. yılında filomuzu daha da güçlendirecek ve yolcularımızın memnuniyet düzeyini çok daha üst seviyelere taşıyacak olan büyük bir adım. Aynı şekilde Airbus firması ile kesinleştirdiğimiz siparişimiz, sadece Türk Hava Yolları’na değil, ülkemiz havacılık sektörüne de büyük kazanç sağlayacaktır. Attığımız bu adımların, ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, Türk Hava Yolları’nın istikrarlı yükselişine büyük bir ivme katmakla kalmayıp, aynı zamanda Türk Sivil Havacılığı için de oldukça önemli bir katma değer olacağına dair tam inancımızla, haklı bir mutluluk yaşıyoruz” dedi.

 

Sakarya’da 3 ayrı uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Tayvan’daki sis bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Taşköprü Belediyesi, 2 milyon liralık hibe desteğiyle yaşlılara evde bakım desteği sağlayacak

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Domuz avı sırasında komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 hapis cezası

Çatıdan düşen genç hayatını kaybetti

Çorlu’da otomobille motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Başkan Er: "Malatya eskisinden güzel yaşanabilir ve güçlü bir şehir olacak"

Cezayirli Hasan Paşa Köşkü’nü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar devam ediyor

Kızını boğarak öldürüp intihar süsü veren annenin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Konya’da üç araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı

Erzurum’da kaçak sigara operasyonu

Sakarya’da feci kaza: Otomobilin çarptığı bir kişi hayatını kaybetti

Uyuşturucu soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Şeyma Subaşı: "Ülkeme döneceğim"

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

Kastamonu Üniversitesi’nde "Sağlık Turizmi ve Kapsayıcı Sağlık Yaklaşımları" masaya yatırıldı

İnsansız hava aracını bomba sandı, 3 günlük korku ihbarla son buldu

BARÜ ile Yozgat Bozok Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

Valilikten evcil hayvan uyarısı

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

Yeni aldığı otomobilinden alevler yükseldi, yangını söndürdü

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi

Lykos’un Antik Yüzleri sergisi beğeni topladı

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

Alkoliklerin mesken tuttuğu baraka alev alev yandı

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Başkan Şerifoğulları, kelebek hastası Fatma’nın çağrısını karşılıksız bırakmadı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.