THY kabin memuru sokak hayvanlarına yuva kuruyor

THY kabin memuru sokak hayvanlarına yuva kuruyor

Türk Hava Yollarında kabin memuru olarak görev yapan Duru Dilek Bozan, "Uçan Patiler" oluşumuyla kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için kulübe bağışı projesini hayata geçirdi.

Pandemi döneminde insanların evlerinde kalmaya özen göstermesi nedeniyle sokak hayvanlarının daha da yalnızlaştığını gören yardımsever THY çalışanı Bozan, THY ve hayvanseverlerin desteğiyle şimdiye kadar 58 ahşap köpek kulübesini ihtiyaç duyulan bölgelere kurdu. 

Koronavirüsün ilk günlerinden itibaren yardımseverlerin desteğiyle sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılayan genç kabin memuru, kış aylarının gelmesiyle beslediği hayvanların bir yuvaya ihtiyaç duyduğunu fark ederek projesinin kapsamını genişletti.

Duru Dilek Bozan, sosyal medya hesabını takip eden yardımseverlere eylül ayında kulübe bağışı çağrısı yaparak harekete geçti. Bugüne kadar 58 kulübeyi belirlediği noktalara yerleştiren yardımsever, kulübelerin içerisine battaniye de yerleştiriyor.

Duru Dilek Bozan, yaptığı açıklamada, salgının insanları zorunlu olarak eve yönlendirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün bir salgın nedeniyle tüm dünya evde kalmaya özen gösteriyor, sokaklar virüs nedeniyle bizim için nasıl tehlikeyse hayvan dostlarımız için de kara kış o derecede tehlikeli ve onları saklanabilecekleri bir evleri yok. En temel ihtiyaçları olan gıdaya dahi ulaşamazken, kış şartlarında bir de soğuklar ile mücadele edecekler. Üşüyor, ıslanıyor, korkuyor, aç kalıyor, susadığı için kirli su içiyor, dövülüyorlar. Bu dünyada yalnız değiliz, onlar bize Allah’ın emaneti, dilsiz canlılarıdır. Onların bu ihtiyaçlarını görmezden gelemeyiz. Tüm hayvanseverleri, kulübe ve mama bağışı yapmaya davet ediyorum."

"Doğum günü hediyesi olarak mama bağışı yapabilirsiniz"

Yapılan yardımları artırmak amacıyla yeni fikirler geliştiren Duru Dilek Bozan, sevdiklerine doğum günü hediyesi fikri arayanları sokak hayvanları için bağış yapmaya davet ediyor.

Sevdiklerinin doğum gününü mama ya da kulübe bağışı yaparak kutlayan kişiler için özel bir video da hazırlayan genç kadın, hediye edilen mamaların sokak hayvanlarıyla buluştukları anları sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Sokak hayvanları için bağış yapmak isteyen hayvanseverleri "Uçan Patileré isimli sosyal medya hesabındaki mama kumbarasına yönlendiren kabin memuru Bozan, mama bağışının yanında hiçbir ücret ödemeden yardım yapmanın dahi mümkün olduğunu belirtti.

Bozan açıklamasında, “Anlaşmalı olduğum bir uygulama kullanıcılarının attığı adımları gün sonunda ödüle dönüştürüyor. Siz de bu ödülü Uçan Patilere mama olarak bağışlayabiliyorsunuz. Gönül istedikten sonra minik dostlarımızın yanında olmak çok kolay." ifadelerini kullandı.AA



Güllü’nün kardeşlerinden yeğenleri hakkında suç duyurusu

Büyükşehir ekiplerinden Koçarlı ve Germencik’te hummalı çalışma

Şişli’de bir araç, kaldırımda yürüyen vatandaşların arasına daldı. Kazada yaralananların olduğu öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Nazilli Belediyesi Yeni Mahalle’deki taş döşeme çalışmasını tamamladı

Yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavisinin ardından doğaya salındı

Bitlis’te tır dorsesinde 31 göçmen yakalandı

Hakkında 17 yıl hapis cezası bulunan şahıs Jandarma ekiplerince yakalandı

Bakan Ersoy: "Rajab’ın ailesiyle Bakanlığımızda bir araya gelerek, ardından birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret ettik"

Sıhke Göleti’ne giren inek telef oldu

Göçün hafızası geleceğe taşınıyor

Sabiha Gökçen’den Mısır’a iki yeni destinasyon: Luksor ve Marsa Alam’a uçuşlar başladı

Beşiktaş Belediyesi minik öğrencilere afet bilinci eğitimi verdi

Bağcılar’da en iyi kuaförler engelli bireyler için yarıştı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Gaziantep’te trafikte tehlike saçan ve kaza yapmaktan kıl payı kurtulan sürücüye ceza

Başkan Öztürk’ün hayatını kaybeden kayınvalidesi son yolculuğuna uğurlandı

TBMM’de bütçe maratonunda ‘savunma sanayinden kimler rahatsız’ gerginliği

DMS ekranı yeni konumunda mesaiye başladı

Yol uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Samsun Şehir Hastanesi adıyla yapılan ’iş başvurusu’ dolandırıcılığına karşı uyarı

Sultanbeyli’de motor kazasında hayatını kaybeden 3 çocuk babası son yolculuğuna uğurlandı

Sarıkamış’ta anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor

Egologıcs projesi Bursa’dan Türkiye’ye yayılıyor

Avrupa Parlamentosu, Rus gazının ithalatını yasaklama planını onayladı

Konya Büyükşehir’in desteklediği "Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Samsun’da 25 bin yaşlıya hizmet verildi

Muğla’da "Sıfır Atık" seferberliği çalıştay sonuçları vizyon buluşmasıyla açıklandı

Arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs tutuklandı

SAMEK atölyelerinde minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.