• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanına 2018 yılında geçmek için planlama yaptıklarını söyledi.

GÜNDEM 10.03.2016 19:56:00 0
THY 2018

Berlin Uluslararası Turizm Borsasında (ITB) düzenlenen basın toplantısında konuşan Aycı, yeni havalimanının 2018'in ikinci çeyreğinde açılacağını beklediklerini belirterek, ''Biz de taşınmayla ilgili planlamamızı yaptık, üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

İstanbul'un coğrafi olarak doğal bir taşımacılık merkezi olduğuna dikkati çeken Aycı, ''Çok sayıda ülkeye uçuyoruz. Yeni havalimanı bize yeni imkanlar sağlayacak. Belki daha fazla uçak firması İstanbul'a uçacak. Şu anda bir sınırlama var. Yeni havalimanıyla o sınırlama ortadan kalkacak'' ifadelerini kullandı.

Aycı, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizinden dolayı Avrupa'dan Türkiye'ye karayolu yerine daha çok havayolunun tercih edileceğini ve bunu da THY olarak başarıyla yöneteceklerini ifade etti.

THY 2015 YIL HEDEFLERİNE ULAŞTI

İlker Aycı THY olarak 2015 yılı hedeflerine ulaştıklarına dikkati çekerek eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve başarının diğer mimarlarından Genel Müdür Temel Kotil'e teşekkür etti.

THY olarak uçtukları destinasyon sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, bu yıl açılacak olan uçuş noktalarının ise Atlanta, Dubrownik, Ukrayna, Hanoi, Panama ve Bogota olacağını hatırlattı.

İstanbul'dan 4 saatlik yolculukla 54 ülkeye uçulabildiğine işaret eden Aycı, THY'nin 113 ülkede 278 destinasyonda olduğunu ifade etti.

Aycı, mali açıdan da gayet başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek THY olarak her geçen gün hizmetlerini daha da geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl uzun mesafeli uçuşlarda hem ekonomi hem de "business class"ta kablosuz internet hizmeti vereceklerini ifade eden Aycı, iş adamlarının "business class"ı kendi büroları gibi kullanabileceğini vurguladı.

"EKONOMİ SINIFINDA DA İYİLEŞME OLACAK"

İlker Aycı, Atatürk havalimanındaki VIP locasında business yolculara her türlü ikramın yapıldığını hatırlatarak ekonomi sınıfında uçanlar içinde ne tür iyileştirmeler yapılabilir bunun üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı açıklamada Güneydoğu Asya ülkelerine ilgileri olduğunu söyledi. Çin'den her yıl 100 milyon insanın seyahat ettiğine dikkati çeken Kotil bölge potansiyelinin ilgi alanları içerisinde olduğunu kaydetti. Kotil, Güneydoğu Asya ülkelerine uçuş noktalarının sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kotil, bir soru üzerine Almanya'nın kendileri için önemli bir ülke olduğunu ve 14 noktaya uçtuklarını ifade ederek bunun daha da yaygınlaştırabilmesi için neler yapılacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kotil, Almanya'dan Türkiye'ye iki milyon turistin geldiğini belirterek Türkiye'ye gelen her turiste THY olarak Türk misafirperverliğini gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakır’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

BTÜ’de yapay zekâ sempozyumu: "Gelişen yapay zekâ değil insan zekâsıdır"

Bulanık’ta devletin sıcak eli öğrencilere uzandı

Kar sebebiyle yolu kapanan köydeki hasta, ekipleri seferber etti

Fenerbahçe’den Bakan Yılmaz Tunç’a hediye edilen formayla ilgili açıklama

Hareket halindeki elektrikli araçlara kablosuz şarj projesi: "Hedef, araç durmadan menzili yüzde 10-20 yükseltmek"

Mobil Basın Evi Gaziantep’te öğrencilerle buluştu

Koruyucu aile yanında yetişen genç sporcudan önemli başarı

Cafer Güven Huzurevi ile Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaatı sürüyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 6 bölüm birden FEDEK akreditasyonu aldı

Patlattığı havai fişekler sonu oluyordu

"Bankacıyız" diye dolandırıcılık yapan 2 kişi adliyeye sevk edildi

Kocaelispor, Süper Lig’de Antalyaspor’u konuk edecek

Tarihi eser peşindeki defineciler jandarmaya takıldı

Diyabetik Ayak ve Yara Bakım Servisi 4 yıldır şifa dağıtıyor

Bilecik’te motosiklet ve ATV sürücülerine yönelik denetim

BŞEÜ’ nün geliştirdiği İHA projeleri sergide ilgi odağı oldu

Bilecik’te Fen Lisesinde kariyer günlerine yoğun ilgi

Vali Sözer 112 ve GAMER’ de incelemelerde bulundu

Aydın’da SGK personeline kadına yönelik şiddetle mücadele semineri

Bilecik’te Tutum Ve Türk Malları Haftası anaokullarında coşkuyla kutlandı

Eceabat’da emniyet ekiplerince öğrenciler bilgilendirildi

Özel çocuklara özel ziyaret

Bulanık’ta "Aylık Güvenlik ve Asayiş Toplantısı" yapıldı

Tokat Şehir Müzesi 147 bin ziyaretçiyi ağırladı

Garanti BBVA, Techstars Istanbul’un ana partneri olarak Startup Weekend’de yer aldı

Esenyurt’ta uyuşturucu operasyonu

Barış Kanbak: "Ülkemizde gençlere şans verebilmek bazen cesaret istiyor"

Tekirdağ’da kaçak hayvan sevkiyatına 102 bin lira ceza

Sokak hayvanları için geri dönüşüm projesine sürdürülebilirlik ödülü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.