Tarih: 27.05.2016 12:26

TESLİM OLAN PKK'LILAR, İLÇEDEKİ DAĞ KADROSUNU ELE VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün teslim olan 42 teröristin yapılan sağlık kontrollerinden sonra ifadeleri alınmaya başlandı. Teröristler, Nusaybin ilçesinde gizlenmiş diğer teröristler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAÇMA PLANLARI DEŞİFRE OLDU

Nusaybin'de teslim olduktan sonra ifadeleri alınan teröristler, Yenişehir ve Dicle Mahallesi'nde bulunan HPG'li teröristlerin 26 Mayıs akşamından itibaren kaçma planları yaptıklarını söyledi.

İSTİKAMETLERİ VERDİLER

Teröristler ifadelerinde, ilçede bulunan diğer teröristlerin sınırda alınan emniyet tedbirleri sebebiyle Bagok kırsal alanı istikametinde kaçmaya çalışacakları, "Habetkar" kod adlı Zamani Çakmak isimli teröristin kendi grubuyla ayrı bir yol ve yöntem izleyerek kaçmaya çalışacağı bilgisini verdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ÖNLEM ALDI

Teröristlerin bu ifadeleri üzerine muhtemel kaçış bölgelerinde güvenlik kuvvetleri tarafından geniş kapsamlı önlem alındığı belirtildi.

HAKKARİ'DE SALDIRDILAR

Hakkari'deki terör saldırısında bir uzman çavuş ve bir geçici köy korucusu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun Ağaçdibi mevkisinde yol araması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir uzman çavuş ve bir geçici köy korucusu yaralandı. Yaralılar, Hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —