Tarih: 08.02.2022 18:15

Tesla’da çip krizi: O parça artık olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Tüm dünyada patlak veren küresel çip krizinden birçok sektör etkilenmiş durumda. Şirketler, bu süreçte kullanıcılardan gelen talebe karşılık verebilmek için yoğun mesai harcarken, belirli bir süre sonra bu durumun mümkün olmadığını anlayarak üretimi ciddi ölçüde yavaşlatıyorlar veya bazı kısıtlamalara gidiyorlar. Elektrikli araçlarıyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Tesla da buna benzer bir karar aldı.

Tesla, Model 3 ve Model Y’lerden o parçayı çıkarma kararı aldı

Çok yakında ülkemizde de faaliyet göstermeye hazırlanan Tesla, küresel çip krizinden minimum hasarla kurtulabilmek için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Son olarak şirket, Model 3 ve Model Y otomobillerinde kullanılan bir parça ile ilgili kritik bir karar aldı.

CNBC’nin haberine göre Tesla, Şangay’dan üretilen Model 3 ve Model Y otomobillerinin direksiyonunda kullanılan iki elektronik kontrol ünitesinden birini çıkarma kararı aldı. Şirketin söz konusu kararı 2021’in sonlarına doğru verdiği ve bu şekilde üretilen araçları satın alan müşterilerini de bilgilendirmediği ifade edildi.

Şangay tesislerinde üretilen Tesla otomobilleri; Çin, Avustralya, Birleşik Krallık, Almanya gibi çeşitli ülkelere gönderiliyor. Bu nedenle belirtilen ülkelere giden Model 3 ve Model Y’lerin verilen karardan etkilendiğini belirtelim. Ancak ABD’de üretilen otomobiller için aynı durum geçerli olmayabilir. Zira şirket, konu ile ilgili henüz net bir karar vermedi.

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —