Tarih: 03.09.2019 12:43

Tesettür Unsurları

Facebook Twitter Linked-in

Birçok birey için tesettür, gerek dini gerekler gerek yaşam tarzı gerekse de tercih sonucu olmazsa olmaz bir unsurdur. Hayatın her alanına tesir eden vazgeçilmez bir etkendir. Hal böyle olunca tesettür hakkında da detaylı bilgi edinmek önemli bir durum almaktadır. Bu bilgilenme sayesinde tesettür kullanıcıları hayatlarının her alanında zorluk çekmez ve tesettürden bekledikleri huşu ve takvayı elde ederler. Eğer bireyler tesettürü bilinçsiz bir şekilde kullanır ise hem tesettürün özüne uygun olmayan davranışlarda bulunurlar hem tesettürün anlamını ve gayesini bozarlar hem de rahat edemezler.

 

Tesettürde Bilinmesi Gereken Başlıca Faktörler

 

Tesettür kullanıcıları öncelikle tesettürün anlamı ve gayesini bilmelidir. Bu gaye doğrultusunda hareket etmeli ve tesettür seçimlerini doğru şekilde yapmalıdır. Tesettür hakkında başlıca bilinmesi gereken faktör ise dini kurallara uygunluktur. Tesettürün kuralları dini kurallar çerçevesinde belirlenmiştir. Bu kuralların başında ise bayanların el, ayak ve yüz hatları hariç kalan yerleri gerekli şekilde kapatmaları gelmektedir. Birey eğer bu kurallar hakkında bilgilenmemiş ve araştırmamış ise tesettürün kurallarına ters hareket edecek ve tesettürün anlamını bozacak hareketler ve tercihler yapacaktır.

 

Tesettür Giyim Alışverişi

 

Birey tesettür hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra bu bilinçlenme doğrultusunda alışverişini yapmaya başlamalıdır. Bu alışveriş sırasında bireylerin karşısına birçok seçenek çıkmaktadır. Seçeneklerin çok fazla olması bireylere kolaylık sağladığı gibi beraberinde birçok tehlikeyi de getirmektedir. Gerek tesettüre yakışmayan ürünlerin bulunması gerek absürt fiyatlı ürünlerin bulunması gerekte kalitesiz ve kullanışsız ürünlerin bulunması gibi tehlikelerden dolayı bireyler alışveriş yaparken çok dikkatli olmalı ve detaylı bir araştırma yaptıktan sonra karar vermelidir.

 

Tesettür Giyimde Kalite

 

Bireyler alışveriş yaparken önceliklerini fiyata veya görünüşe vermemelidir. Tabii ki bu unsurlarda olmazsa olmaz konumdadır. Lakin mutlaka kalite unsurunu göz önünde tutmakta fayda vardır. Bir ürün ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun ne kadar güzel görünürse görünsün eğer kalite unsurundan yoksun ise kullanışsız ve ömürsüz olur. Birey o ürünü gerektiği gibi kullanamaz ve kısa bir süre sonra atmak zorunda kalır. Çünkü ürün kalitesiz olduğundan ilk halini kısa bir süre sonra terk edecek ve bireylere maddi manevi zarara uğratacaktır.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —