Tarih: 11.10.2015 13:04

TESADÜF MÜ,BİR ANLAMI VAR MI ?

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'daki terör saldırısında ölenlerden kimliği tespit  edilen ve otopsisi tamamlanan 75 kişiden bazılarının cenazeleri yakınlarına  teslim edildi. Otopsi ve kimlik tespit işlemleri için Keçiören'deki Adli Tıp  Kurumu'na getirilen cenazelerden 75'inin kimlik tespitinin yapıldığı, 15'inin  yakınlarına teslim edildiği öğrenildi. Bazı cenazelerin de yakınlarına teslim edilmek üzere Adli Tıp  Kurumu'nun yanı sıra GATA, Başkent Hastanesi ve Karşıya Mezarlığı'ndaki morglara  götürüldüğü bildirildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları da Adli Tıp Kurumu önündeki  bekleyişlerini sürdürüyor. Bu arada çeşitli illerden gelen cenaze nakil araçları da kurumun  otoparkında bekliyor. Gece saatlerinde ise kurum önünde kalan cenaze sahipleri için Türk  Kızılayı Derneği ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri çadır kurdu. Kızılay  tarafından vatandaşlara battaniye ve çorba dağıtımı da yapıldı. Halkevleri de  cenaze sahiplerine ikramda bulundu.
 
EN KANLI SALDIRIDA '10'UN SIRRI
 
Öte yandan saldırıyla ilgili bir detay da dikkat çekti. Habertürk'te yer alan habere göre 95 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçti. Saldırıyla ilgili bir ayrıntı da 10'uncu ayın 10'unda, saat 10.00'da gerçekleşmesiydi.
 

3 BOMBA DA BENZER 
 
Ankara’da peş peşe patlayan 2 bomba, akıllara 5 Haziran’daki Diyarbakır ve 20 Temmuz’daki Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıları getirdi. Her 3 saldırıda da bombalar etkisinin artması için demir bilye ve demir parçalarıyla güçlendirildi. 3 olayda da patlamayla birlikte çıkan alevler dikkat çekti. Habertürk'ten Şefik Dinç'in haberine göre; uzmanlar, TNT kalıplarının güçlendirilmesiyle yapılan bu bombaların, yakın mesafede çelik zırh delme ve beton duvarları imha etme özelliğine sahip olduğunu belirtti. 
 
 Emniyet yetkilileri de bu benzerliğe dikkat çekerek, ilk etapta IŞİD üzerinde yoğunlaşıldığını ifade etti. Emniyet bünyesinde kurulan 100 kişilik ekiple öncelikle canlı bombaların kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. Parçaların birleştirilmesi sonrası canlı bomba olduğu tespit edilen cesetlerin DNA’ları alınarak daha önce herhangi bir olaya karışıp karışmadıkları araştırılacak. Canlı bombalara yardım edenlerin olabileceğini düşünen polis, çevredeki MOBESE görüntülerini ve gardaki kamera görüntülerinin tamamını incelemeye aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —