Tarih: 05.09.2015 17:08

Terörün gölgesinde Türkiye'ye damga vurdu!

Facebook Twitter Linked-in

Şırnakın son günlerde adı sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Silopi İlçesi'nde oturan 12 yaşındaki Hamza Yeren, Türkiye Boks Federasyonu'nun düzenlediği Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncü oldu.

TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜ OLDU

Silopi'de Yenişehir Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Hamza Yeren, Türkiye Boks Federasyonu'nun Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde düzenlediği Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'na katıldı. Şırnak'tan 5 ve 44 ilden 330 sporcunun katıldığı şampiyonada Silopili Hamza Yeren 41.5 kilo da Iğdırlı rakibini yenerek Türkiye üçüncüsü oldu.

TERÖRE RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI

Son günlerde görülen çatışmalı ortama rağmen büyük başarı elde eden Hamza Yener çok mutlu sevinçli olduğunu dile getirerek, "Hocalarımın bana çok yardımı oldu. Çok çalıştım ve başardım. Dayım beni bu spora teşvik ettik. Ben de dayımı kırmadım ve bu spora geldim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum" dedi.

silopili-12-yasindaki-hamza-boksta-turkiye-3-7662419_2838_m.jpg

"ELİMİZ BOŞ DÖNMEDİK"

Hamza Yeren'in antrenörü Hüsnü Ersarı, turnuvaya Şırnak'tan 5 sporcu ile gittiklerini belirterek, "İlimizi o şekilde temsil ettik. Bu turnuvada Hamza Yeren 41.5 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Çok güzel bir turnuva geçirdik. En azından elimiz boş dönmedik. Bu yüzden mutluyuz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —