Tarih: 22.03.2016 13:59

Terör mağduru gençlerden 'Türkiye bize emanet' mesajı

Facebook Twitter Linked-in

"Emek, Barış, Demokrasi Mitingi" için geçen yıl 10 Ekim'de Ankara Garı önünde toplananlara yönelik terör saldırısında yaralanan 18 yaşındaki Furkan Geçgin ve 13 Mart'ta Kızılay Güvenpark'ta otobüs beklerken bombalı saldırının hedefi olan 16 yaşındaki Beyza Çalı, AA muhabirine açıklama yaptı.

Geçgin, patlamanın ardından çok acı günler yaşadığını, o anları unutmasının mümkün olmadığını ifade etti. Merasim Sokak'taki saldırıda da aynı duyguları yeniden yaşadığını söyleyen Geçgin, Kızılay ve İstanbul'daki terör saldırılarının, yüreğinde kapatmaya çalıştığı yarayı daha da derinleştirdiğini dile getirdi.

Saldırının olduğu gün, yürüyüşe katılmak üzere Ankara Garı önünde bulunduğunu anlatan Geçgin, patlamada ağır yaralandığını belirterek, "O gün oraya, böyle olaylar yaşanmaması için gitmiştim. Tek isteğim, barıştı. Terör, barışı engelleyemeyecek. Bedenlerimiz, ruhumuz yaralandı ama hayallerimizi alamayacak. Biz, bu ülkenin yarınlarıyız ve yarınlara yürüyeceğiz." dedi.

"Türkiye bize emanet"

Kızılay'daki terör saldırısının mağdurlarından 16 yaşındaki meslek lisesi öğrencisi Beyza Çalı da olayın gerçekleştiği gün deneme sınavına girdiğini söyledi.

Akciğerinde şarapnel parçası bulunduğunu, elinde de kesik olduğunu ifade eden Çalı, "Patlamada, bize acil müdahale eden sağlık çalışanlarına çok şey borçluyuz. Ben de acil tıp teknisyeni olup, hayatta kalmamı sağlayan sağlık çalışanlarına olan vefa borcumu ödeyeceğim." diye konuştu

Çalı, terörün amacına ulaşamayacağını ifade ederek "Terör, gençleri vuruyor. Türkiye'nin geleceğini etkilemek, çökertmek istiyorlar. Her ne olursa olsun bizler Türkiye'nin yarınlarıyız ve ayakta durmasını sağlayacağız. Türkiye, bize emanet." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —