Tarih: 25.05.2012 09:44

Temizlik yalanıyla yaşlıları soyuyorlar!

Facebook Twitter Linked-in

İddialara göre Sakarya'da sabah saatlerinde yaşlı bir vatandaşın yanından geçerken "üzerinize pislik bulaşmış" diyerek temizlemeye çalışan ve kaşla göz arasında yaşlı kadının bin lirasını çalan zanlılar daha sonra 34 plakalı bir araçla olay yerinden uzaklaştılar. 

 

Durumu fark eden kadın hemen polise giderek ihbarda bulundu. Sakarya polisi şahısların Kocaeli'ne gitmiş olabileceklerini düşünerek Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne haber verdi.  İhbarın alınması ile çalışmalara başlayan emniyet güçlerine çok geçmeden benzer bir şekilde yapılan yankesicilik ihbarı geldi.

 

Polise bu defa şikâyette bulunan Kartepe Gaziler Mahallesi Gazi Yasin Caddesi üzerinde ikamet eden 80'li yaşlarda bir vatandaş oldu. Şahısların yine "üzerinizde pislik var" diyerek kendisini istemediği halde üzerini silmeye çalıştıklarını bu esnada üzerinde bulunan 500 dolar ile 750 lira parayı aldıklarını söylediği öğrenildi.

 

Zanlıların eşgallerinde, MOBESE kayıtları ve plakadan harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri aracın İstanbul'dan kiralandığını ve şahıslarında İstanbul'a gittiğini tespit etti. 

 

Bahçelievler'deki emniyet güçleri ile iletişime geçen ekipler Selahattin V ve Tuncay K isimli şahısların yakalanmasını sağladıktan sonra İstanbul'dan alarak Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi.  

 

Zanlıların harcayamadıkları paralar mağdurlara teslim edilirken, İfadeleri alınan şahıslar akşam saatlerinde adliyeye sevk edilirken her iki zanlının da birden fazla sabıkası bulunduğu Tuncay K'nın benzer 2 suçtanda arandığının tespit edildiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —