Tarih: 09.06.2014 12:04

Temeli Bakan Işık attı!

Facebook Twitter Linked-in

Koruma Şirketler Grubu’nun sahipleri Vefa İbrahim Aracı, Şükrü Kemal Aracı, Zümran Aracı ve Ayşe Aracı’nın inşa ettirdikleri Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Koruma Şirketler Grubu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliği ile yapılan merkez Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içinde yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan tesis, ölümcül rahatsızlığı bulunmayan ancak sürekli bakıma ihtiyacı olan yaşlı hastaların yaşamlarını konforlu ve huzurlu bir şekilde sürdürmelerine olanak sağlayacak. Tesise Aracı kardeşlerin annesi Semahat Aracı’nın adı verildi.

Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Yerleşkesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisinde 6 kat olarak inşa edilecek olan tesis 12 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Tesisin Danışma ve Yürütme Kurulu’nda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, , Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. İbrahim Kahraman ile Koruma Şirketler Grubu ailesinden Vefa İbrahim Aracı ve Şükrü Kemal Aracı bulunuyor. Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi'nin yoğun bir çalışmayla kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Aracı ailesi tarafından yaptırılan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan tesisin; inşaat sırasında gerekli olan imar, iskan ve diğer tüm izinleri ile hizmetler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulacak. Tıbbi desteğe ihtiyacı olan, evde bakılması mümkün olmayan yaşlıların bakımının sağlanacağı tesis modern koşullarıyla Türkiye’de örnek teşkil edecek.

Tesis bilinen huzur evlerinden farklı olacak. 180 yatağa sahip olacak merkezde, rehabilitasyon ve muayene, fizik tedavi ve rehabilitasyon havuzu, dinlenme, doktor, hemşire odaları, sosyal alanları, kafeterya, yemekhane, okuma ve dinlenme odaları bulunacak. Tesis yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak.Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, “Türkiye’de 5 buçuk milyon yaşlı nüfus var. Kocaeli’ne de bunun büyük bir kısmı düşüyor. Burası yaşlı bakım evi, huzur evi değil. Buranın en önemli özelliği tıbbi destekli bir bakım evi olacak. Bu projeyi son derece önemseyerek yaptık. Yapıldıktan sonra işlevsel bir şekilde sürdürülmesi için büyük çaba göstereceğiz” dedi.

Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, İzmitli iş adamı Vefa İbrahim Aracı, “Projeyi duyunca gerçekten heyecanlandım. Ocak ayı sonunda bu protokolü yaptıktan sonra proje için çalışmalara başladık. Üç bölümden oluşan bu tesisin A, B bloğunun temeli döküldü, hep birlikte C bloğun betonunu atacağız. Annemizi manen burada yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise törende yaptığı konuşmasında, “Bizim kültürümüzde hayırlı evlat kelimesi çok önemli bir kelimedir. Hayırlı evlat ana-babasına sağlığında hizmet eden, onların bakımı için gayret gösteren insana denir. Hayırlı evlat olmak için anne babayla bizzat ilgilenmek gerek. Hayırlı evlat olmanın bir özelliği de anne babanın adını yaşatacak kalıcı eserler bırakmak. Anne babasını ismini yaşatması, onların amel defterinin kıyamete kadar kapanmaması için gösterdiği gayretten dolayı Aracı ailesini tebrik ediyorum” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —