Tarih: 27.12.2011 11:08

TEM Otoyolu’na 369 bin ağaç!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde başlattığı yeşillendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. D-100 karayolunun Kocaeli geçişini, baştan sona yeşillendirip ağaçlandıran Büyükşehir, egzoz ve gürültü kirliliğini azaltmak amacı ile 70 Kilometrelik TEM Otoyolu güzergâhına 369 bin ağaç dikimi yaptı. TEM Otoyolu boyunca 133 hektarlık alanda da yeşillendirme çalışması yapan Büyükşehir 275 bin de çalı dikimi gerçekleştirildi.

 

 

YEŞİL OTOYOL PROJESİ

 

2006 yılında başlayan Çayırova ile Sapanca arasında gerçekleştirilen Yeşil Otoyol Projesi sonuç verdi. TEM otoyolunun kenarlarının yeşillendirilmesi ile kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1’den 8.97Metrekareye yükseldi. Büyükşehir Belediyesi Yeşil Otoyol Projesi ile havanın temizlenmesi, gürültü kirliliğinin azaltılması ve sürücülerin göz zevkinin artırılmasını hedefledi.

 

 

KÖTÜ GÖRÜNTÜ KALMADI

 

Büyükşehir Belediye sinin ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları ile Kocaeli’nin her bölgesinde yeşilin her tonunun görülmeye başlandı. Görüntünün çok kötü olduğu birçok yerde yapılan çalışmalar ile kötü görüntüleri ortadan kaldırıldı. 369 bin ağaç 275 bin çalı dikimi gerçekleştirilen otoban kenarlarında kötü görüntülerden eser kalmadı.

 

 

PROJE’YE  CUMHURBAŞKANI'NDAN TEBRİK

 

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun daha yeşil bir Kocaeli adına başlattığı ağaçlandırma çalışmaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından takdirle karşılanmıştı. Temasları nedeniyle sık sık ülke içinde seyahatlerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Kocaeli'nden geçerken gördüğü ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle Karaosmanoğlu'na bir takdir mektubu göndererek tebrik etmişti. TEM Otoyolu etrafındaki alanlarda yapılan çalışmaları Türkiye'ye örnek gösteren Gül, ülkenin her tarafında yol güzergâhlarının ağaçlandırılması gerektiğini belirtmişti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —