Tarih: 12.10.2015 13:28

Telefondaki ses kişiliğimizdir

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim uzmanı Çağrı Gülsoy tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi personeli, yönetici asistanları (sekreter), santral görevlileri, çözüm masası personeline yönelik “Telefonda Etkili İletişim Teknikleri” eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından kurum personeline yönelik verilen telefonda kurumsal iletişim, ses tonunu etkin kullanma, etkin dinleme, telefonda yasak ifadeler, istekleri anlama ve analiz etme gibi konuların ele alındığı interaktif eğitim semineri ilgi gördü.

SESİMİZE GÖRE İNSANLAR YARGIYA VARIR

‘Telefondaki ses kişiliğimizdir’ diyen eğitim uzmanı Gülsoy, “Telefondaki sesimiz karakterimizi ve ruh yapımızı yansıtır. İnsanlar bizi gördükleri andan itibaren 60 saniye içinde hakkımızda görüşleri oluşurken, telefondaki sesimize göre de insanlar hakkımızda bir yargıya sahip olurlar” dedi. İnsanların telefonun öbür ucunda bizi göremediklerinden, sadece söylediğimiz şeylere göre değil, aynı zamanda onları nasıl söylediğimize bakarak da hakkımızda bir yargıya sahip olduğunu belirten Gülsoy, “Etkin dinleme beceriniz ve ses özelliğiniz kendinizi ve kurumunuzu telefonda en iyi bir şekilde sunmanıza çok büyük katkı sağlar” ifadesini kullandı.

AHİZEYİ KALDIRIRKEN GÜLÜMSEYİN

Ahizeyi kaldırırken gülümsenmesi gerektiğini söyleyen Gülsoy, “Sizi arayan kişi telefonda sıcak ve samimi bir ses duyunca kaba davranamayacaktır. Bu yöntemle başarılı olamazsanız, vatandaşın içini boşaltmasına ve şikayetini anlatmasına izin verin. Daha sonra kendisini anladığınızı ve çok üzüldüğünüzü belirterek yardım önerileri ve seçenekler sunun” dedi.

TELEFONDA ETKİLİ İLETİŞİM

“İnsan sesi radyo gibidir” diyen Gülsoy, telefonda etkili iletişim için uygulamamız gereken formülleri verdi; “Doğru ve dik duran vücut, daha rahat nefes almanızı ve daha etkili bir nefes çıkarmanızı sağlar. Arayan kişinin ismini sorun. Telefondaki kişiye her zaman kibar olun. Kısa konuşmalar zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Telefonda konuşurken not alın. Görüşme boyunca telefondaki kişiye ismiyle hitap edin.” Yoğun bir katılımın olduğu eğitim seminerinde Gülsoy, telefonda etkili iletişimin etkin kullanılması konusunda birçok teknik ve pratik uygulama örneği anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —