Tarih: 17.02.2015 11:04

Teknoloji insanı mutsuz eder

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri’nde öğrenciler arasında münazara yarışması düzenlendi.

 

 

“Liderlerin oyunu”

 

Bilgi Evleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Öğrenciler, Bilgi Evlerinde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyorlar. Bu faaliyetlerden birisi de insanlığa yön veren kişilerin yetişmesinde payı büyük olan ve liderlerin oyunu olarak bilinen “münazara yarışması”. Dilovası Mimar Sinan Bilgievi’nde yapılan yarışmada “teknoloji insanı mutlu eder” tezi ve “teknoloji insanı mutsuz eder” antitezi tartışıldı.

 

 

“Tezlerini savundular”

 

Bilgievi’nde geçekleşen münazara yarışmasında öğrencilere; fikirlerini savunabilmeleri, ikna kabiliyetlerini geliştirmeleri, araştırma becerilerini geliştirmeleri ve toplum önünde konuşabilme kabiliyetlerinin artırılması yönünde oldukça fayda sağlanıyor.  “Teknoloji insanı mutlu eder.” tezini savunan grupta Emirhan Halis, Berivan Halis, Mehtap Yıldırım, Meltem Bahşi, Rabia Beyaztaş; “Teknoloji insanı mutsuz eder.” antitezini savunan grupta ise Rabianur Kaya, Ayşe Melek Kaya, Kübra Taylan, İsra Taylan, Sevgi Oğur adlı öğrenciler yer aldı. Her iki gurubun öğrencileri de savundukları tez-antitezler hakkında edindikleri bilgileri, örneklemeleri; konuşma ve beden dillerini özgüvenleri yüksek şekilde kullanarak marifetlerini jüriye sundular.

 

 

“Beyin fırtınası”

 

Oldukça heyecanlı başlayan ve guruplar arasında bir saat boyunca kıyasıya bir beyin fırtınası esen münazaranın jürisinde Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Bilgi Evleri sorumluları ve idarecileri yer aldı. Jüri, tez ve antitez guruplarını, konu hakkındaki bilgi yeterliliğine, hitabet gücüne, Türkçe'yi doğru kullanma becerilerine, vücut dilini kullanma yeteneğine, zamanı doğru kullanma  ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirdi. Jürinin karar vermekte zorlandığı münazarayı antitezi savunan ekip kazandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —