Tarih: 24.03.2012 15:10

Tekirdağ'da yerel gazete kurşunlandı!

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yerel bir gazetenin bürosu, gece kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kurşunlandı.  Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yerel yayın yapan Evrim Gazetesi'nin Sultanköy beldesinde bulunan bürosu, gece saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandı. Sabah gazetenin bürosuna geldiğinde durumu fark eden Evrim Gazetesi sahibi Özan Taşoyar, durumu jandarmaya haber verdi.

 

 

Olay yerine gelerek inceleme yapan jandarma ekipleri, binaya isabet eden 3 mermi kovanını balistik muayene için laboratuvara gönderdi. Jandarma ekipleri, çevre işyerlerindeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. 

 

 

Saldırının basın özgürlüğüne yapıldığını söyleyen gazete sahibi Özan Taşoyar, "Bu saldırı alenen basını susturmaya yönelik yapılmıştır. Bu saldırıyı yapanların aciz insanlar olduğu ve gazetemize kurşun atarak bizi korkutmak istedikleri belli. Fakat bu gibi davranışlar, gazetecilere daha çok ilham ve güç verir. Biz doğruları yazmak üzere görevimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —